Jeg elsker regler, og den struktur som regler giver. Engang elskede jeg ikke regler. Jeg mente, at livet skulle lives fra den ene dag til den anden uden nogen synderlig plan for, hvad der skulle ske. Livets egen spontane orden. Men efterhånden som der kom flere ting, som jeg gerne ville nå i mit liv, blev det mere og mere umuligt at leve på denne måde.
Jeg lærte i stedet at elske regler.
I dag elsker jeg regler. Regler er gode, fordi det giver en bedre mulighed for, at jeg når de ting, som jeg gerne vil nå. Regler gør simpelthen mit liv lettere.
Jeg har en regel for, hvor tit jeg træner. Jeg har en regel for, hvornår jeg går i seng. Jeg har en regel for, hvor meget fjernsyn jeg ser om dagen. Jeg har en regel for, hvor mange kopper kaffe, jeg drikker på en dag. Jeg har en regel for, hvor meget mørk chokolade jeg spiser på en dag, og hvornår jeg spiser det. Jeg har en regel for, hvor tit jeg ryger hash. Jeg har en regel for, hvornår jeg står op.
Jeg kunne blive ved med denne liste, fordi jeg elsker regler.
Faktisk elsker jeg regler så meget, at jeg har en regel for, hvad der sker, hvis jeg ikke overholder mine regler.
Deres regler
Jeg er ikke ene om at elske regler. Politikere elsker også regler. Problemet ved deres regler er bare, at det er regler for alle. Det er ikke regler, som er skabt for at forbedre deres eget liv, men de har en tro på, at deres regler skaber et bedre Danmark. Deres regler skader danskernes mulighed for selv at bestemme over deres eget liv.
F.eks. har jeg har en regel for, hvor meget sukker jeg ønsker at indtage på en uge. Denne regel synes politikerne åbenbart er en god idé, for de har indført ekstra afgifter på sukkerholdige produkter for at fortælle danskerne, at det er forkert at spise for meget sukker.
Forskellen ved mine regler og politikernes regler er, at alle mine regler er baseret på, om jeg personligt får et bedre liv af dem. Jeg indfører ikke regler for mit eget liv, hvis jeg mener, at reglen gør mig mere ulykkelig. F.eks. kunne jeg lave en regel for, at jeg aldrig må ryge hash, men jeg kan godt lide at ryge hash, så derfor bliver jeg ved med det. På Christiansborg tænker de færreste politikere over, at mennesker selv skal have lov til at vælge, hvad de synes er et godt og dårligt liv.
Lad folk selv finde ud af hvad de anser for relevante regler i deres liv. Vi har ikke behov for, at Christiansborg fortæller os, hvor mange flødeboller vi skal spise, eller om vi skal indtage narkotika hver torsdag.
Jeg elsker regler.
Mine regler.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.