Det er der nemlig, og det har Kenneth Bøgh Andersen skrevet en bog om.
En alt for kort men ret spændende bog
Kenneth Bøgh Andersen
Den sidste dag?
Høst og søn
80 sider
***—
Det er en god bog som Kenneth Bøhn Andersen har fået skrevet, en bog efter du-er-hovedpersonen-princippet, kendt fra rollespilsbøger som dungeons and dragons og sværd og trolddom, som jeg slugte da jeg gik i folkeskolen i Agersted.
Dengang var det bare trolde og dæmoner, som kunne sætte en stopper for ens videre færd, i ” Den Sidste Dag?” Er det alle de små beslutninger vi hver især tager i vores hverdag, der bliver udslagsgivende for om vi for lov til at overleve, og kan læse videre.
Selve konceptet er superfedt, at sætte fokus på det vi alle godt ved; at livet er skrøbeligt og vi kan dø når som helst. Det er en bog der i den grad har været savnet, en bog der hiver gulvtæppet væk under os i vores travle hverdag, og viser os hvor svage vi står stillet, når det bare ligger i kortene at alt skal forsøge at slå os ihjel.
Den gør også grin med hele den helsedebat vi har, for princippet for den debat er jo, at bare vi passer godt på os selv, så lever vi til vi bliver hundred år, her dør du af ingenting, nogen gange også af at vælge det sunde alternativ.
Derfor er det også så ærgerligt at den har et så omfangsrigt problem, som at den er så kort, et problem der spiller ind på flere fronter. For det første er den hurtigt gennemlæst, det tog under en time at komme til slut, selvfølgelig medtaget at man ikke starter forfra hver gang man dør. For det andet, på grund af den korte længde virker mange svarmuligheder som at man kan vælge at gå til den side, hvor man fortsætter, eller den side hvor man dør. Man kunne godt savne at man kunne være på vej ud på et sidespor, men alligevel stod til at redde, og man ikke døde ved det første fejle nummer man bladrede til. For det tredje gør det at man kun kan nyde bogen sjældent, simpelthen fordi man kan huske hvad man skal gøre i de forskellige situationer.
Så alt i alt en spændende bog, men den er ALT FOR KORT, som desværre hiver den gevaldigt ned. Men hvis man skal ind i en bus til den anden ende af byen, kan den være en god ide til læsning, desværre holder den nok ikke længe nok til en tur til jylland.
Oprindeligt skrevet til Ørestad avis: www.amager.net/omag

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.