Kære frihedselskere,
Jeg har en fortid med at arbejde med rammer for iværksætteri i dette land, og jeg har en aktualitet i at arbejde som iværksætter. Det er med denne baggrund, at jeg vil prøve at løse hvad ingen dansk regering har kunne løse ordentligt endnu; nemlig hvordan sikrer vi investering og vækst, uden at risikere at investere en masse offentlige penge i det forkerte? Det korte svar er en lavere skat, som derved vil øge fribeløbet, og derved nedsætte risikoen ved iværksætteri. Med baggrund i denne tanke har jeg udtænkt følgende forslag. Kommentarer er velkomne – som altid blandt os liberale.
Founder option
Ved oprettelse af selskab indføres en founder option.
Denne option fungerer således, at hver grundlæggende ejer en gang kan udtrække skattefrit afkast af selskabet.
Optionen fordeles først når der ansøges om dette. Det vil sige, at en virksomhed kan gå en række finanseringsrunder, inden man angiver grundlæggerne. Det vil således også sige, at man i forbindelse med en kapitalrunde kan bruge dette til en mere attraktiv værdisætning for tilkomne venture kapitalister. Det vil ydermere mindske udfordringen ved at udvande de(n) oprindelige iværksættere for tidligt. Alle ved, at det er vigtigt for deres motivation at de bibeholder udsigten til et markant afkast, men i Skattedanmark er dette ekstra tungt at løfte.
Samfundet vil reelt ikke gå glip af noget, da iværksætteri kræver at individer løber en risiko og derved skaber jobs og rigdom. At samfundet forbigår at stjæle en gevinst det intet krav har på, vil med sikkerhed mere end opvejes af den forøgede iværksætterlyst.
For at sikre at ordningen ikke udnyttes, kan kun firmaer som består af 80% nye aktiver eksekvere denne option.
Det vil gøre Danmark super attraktivt som iværksætterland. Bare tænk på, hvor store virksomheder som Google vil placere deres næste spin-off.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Fjern alle former for skattefradrag, og der ville være råd til en FLAD skat på 30-35%, samt en skattefri bundgrænse for ALLE på ca. 200.000 kr. Hvis vi fjerner kørselsfradraget kan dette alene finansiere at man fjerner afgiften på biler og motorcykler.
    Der vil komme så meget vækst ved at indføre overnævnte, at der også bliver råd til at fjerne de fleste punktafgifter, og nedsætte momsen.

  2. Fjern alle former for skattefradrag, og der ville være råd til en FLAD skat på 30-35%, samt en skattefri bundgrænse for ALLE på ca. 200.000 kr. Hvis vi fjerner kørselsfradraget kan dette alene finansiere at man fjerner afgiften på biler og motorcykler.
    Der vil komme så meget vækst ved at indføre overnævnte, at der også bliver råd til at fjerne de fleste punktafgifter, og nedsætte momsen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.