Sådan gør vi Danmark til førende iværksætterland – Founder option!

Kære frihedselskere,

Jeg har en fortid med at arbejde med rammer for iværksætteri i dette land, og jeg har en aktualitet i at arbejde som iværksætter. Det er med denne baggrund, at jeg vil prøve at løse hvad ingen dansk regering har kunne løse ordentligt endnu; nemlig hvordan sikrer vi investering og vækst, uden at risikere at investere en masse offentlige penge i det forkerte? Det korte svar er en lavere skat, som derved vil øge fribeløbet, og derved nedsætte risikoen ved iværksætteri. Med baggrund i denne tanke har jeg udtænkt følgende forslag. Kommentarer er velkomne – som altid blandt os liberale.

Founder option

Ved oprettelse af selskab indføres en founder option.

Denne option fungerer således, at hver grundlæggende ejer en gang kan udtrække skattefrit afkast af selskabet.

Optionen fordeles først når der ansøges om dette. Det vil sige, at en virksomhed kan gå en række finanseringsrunder, inden man angiver grundlæggerne. Det vil således også sige, at man i forbindelse med en kapitalrunde kan bruge dette til en mere attraktiv værdisætning for tilkomne venture kapitalister. Det vil ydermere mindske udfordringen ved at udvande de(n) oprindelige iværksættere for tidligt. Alle ved, at det er vigtigt for deres motivation at de bibeholder udsigten til et markant afkast, men i Skattedanmark er dette ekstra tungt at løfte.

Samfundet vil reelt ikke gå glip af noget, da iværksætteri kræver at individer løber en risiko og derved skaber jobs og rigdom. At samfundet forbigår at stjæle en gevinst det intet krav har på, vil med sikkerhed mere end opvejes af den forøgede iværksætterlyst.

For at sikre at ordningen ikke udnyttes, kan kun firmaer som består af 80% nye aktiver eksekvere denne option.

Det vil gøre Danmark super attraktivt som iværksætterland. Bare tænk på, hvor store virksomheder som Google vil placere deres næste spin-off.

0 comments

Sign In

Reset Your Password