"Rigtige" anarkisters arbejdsmoral

På Anarkistisk Debatforum faldt jeg over denne tråd om arbejdsløse i jobtræning. Brugeren “Rødbeden” skriver:

“Jeg vil gerne i kontakt med andre på den antiautoritære venstrefløj, der også er i endt i bistandssysytemets helvede af private “tilbud”, med henblik på at organisere et fælles modsvar. Det er så helvedes nederen at være låst i deres system, men endnu være deprimerene er det at måde alle de folk der bare dukker nakken og er igang med deres jobtræning #117, uden at brokke sig, fordi de er blevet truet på det daglige brød.”

“Abl” svarer:

jeg har været 12 år i systemet, skiftevis på bistand og SU. de seneste mange år på bistand og har nogle SU klip tilbage – dvs. der er lagt en langsigtet plan for at få mig på arbejdsmarkedet. de er ved at fatte at de ikke kan sige “få mig tilbage på arbejdsmarkedet” for jeg har aldrig været der! og nu er det officielt pga ‘misbrug’..

den kommune jeg bor i nu er ret barsk når det kommer til arbejdsløse, men den jeg flyttede fra tilbød mig et ‘kursus’ i et fag jeg rent faktisk kunne bruge kreativt, så jeg takkede ja og brugte 1½ år på det – kurset var ikke andet end et værksted for mig; med frynsegoder. at stedet lå 2 minutters gang fra mit hjem gjorde det bare mere tolerabelt.

nu er det meningen at jeg skal søge jobs, men officielt meldt ud at jeg ikke kan, og ville ikke tage imod et tilbud der ikke giver mening. melder mig syg tit og ofter eller møder op og siger hej og går igen. det er til at leve med. det er stadig slaveri, men til at leve med.

Førtidspension eller revolution nu!”

Og “Knast” kommenterer:

“Da jeg blev sendt i straksaktivering i Gentofte Komune, i ’96, endte jeg som skovhugger. Det var så fedt et gig, at ingen af os i sjakket gad gå ud og tage et ‘rigtigt’ arbejde..”

Jeg spørger: Hvad er det, disse anarkister vil leve af i deres idealsamfund?

0 comments

Sign In

Reset Your Password