Så er der podcast fra CEPOS med gårsdagens foredrag med Bryan Caplan. Interessante pointer og Caplan var en underholdende taler. Kudos til CEPOS for arrangementet, der tiltrak omkring 110 personer.

Join the Conversation

12 Comments

 1. Ikke for at være negativ. Arrangementet var såmænd meget hyggeligt og Bryan virkede sympatisk, men var det ikke nogle lidt banale pointer? Ja vælgere er dumme – no shit Sherlock. Den ide med at dumme vælgere stemmer 50% for og 50% imod alle forslag skal man ikke bruge mere end 30 sekunder for at kunne sige sig selv ikke holder. Og grundlæggende gik foredraget ud på at forholde sig til dette.
  Hvis en politiker foreslår flere penge til de svage så ved vi jo empirisk at så stemmer alle de dumme for. For de ser jo netop det “gode” ved forslaget, men er for dumme til at kunne gennemskue de negative konsekvenser, som jo ikke fremgår direkte af forslaget. F.eks at øgede skatter ødelægger konkurrence evne, samt skaber incitament for dovenskab etc. Det er alt for abstrakt for dem og derfor kun en form for teori, som alligevel ikke betyder noget i praksis.

 2. Ikke for at være negativ. Arrangementet var såmænd meget hyggeligt og Bryan virkede sympatisk, men var det ikke nogle lidt banale pointer? Ja vælgere er dumme – no shit Sherlock. Den ide med at dumme vælgere stemmer 50% for og 50% imod alle forslag skal man ikke bruge mere end 30 sekunder for at kunne sige sig selv ikke holder. Og grundlæggende gik foredraget ud på at forholde sig til dette.
  Hvis en politiker foreslår flere penge til de svage så ved vi jo empirisk at så stemmer alle de dumme for. For de ser jo netop det “gode” ved forslaget, men er for dumme til at kunne gennemskue de negative konsekvenser, som jo ikke fremgår direkte af forslaget. F.eks at øgede skatter ødelægger konkurrence evne, samt skaber incitament for dovenskab etc. Det er alt for abstrakt for dem og derfor kun en form for teori, som alligevel ikke betyder noget i praksis.

 3. Skovgaard, det er jo fint, du ikke skal bruge mere end 30 sekunder på at indse det. Men det har en del politologer tilsyneladende meget svært ved. Derfor, antager jeg, brugte Caplan så meget tid på det.

 4. Skovgaard, det er jo fint, du ikke skal bruge mere end 30 sekunder på at indse det. Men det har en del politologer tilsyneladende meget svært ved. Derfor, antager jeg, brugte Caplan så meget tid på det.

 5. Jeg anser mig selv som værende gennemsnitligt intelligent, så hvis jeg kan gennemskue det på 30 sekunder så må en del politologer være meget langt fra gennemsnitligt intelligente.
  Og så sidder der professorer og bruger jeg ved ikke hvor meget tid på at modbevise den slags ligegyldigheder.
  Jeg er bare lamslået. Det var i øvrigt mit første besøg hos CEPOS, men ikke det sidste. Jeg fandt ud af at det ligger MEGET tæt på hvor jeg arbejder. Plejer der at være så mange til deres arrangementer? Det lød som om at de selv var tilfredse med fremmødet.

 6. Jeg anser mig selv som værende gennemsnitligt intelligent, så hvis jeg kan gennemskue det på 30 sekunder så må en del politologer være meget langt fra gennemsnitligt intelligente.
  Og så sidder der professorer og bruger jeg ved ikke hvor meget tid på at modbevise den slags ligegyldigheder.
  Jeg er bare lamslået. Det var i øvrigt mit første besøg hos CEPOS, men ikke det sidste. Jeg fandt ud af at det ligger MEGET tæt på hvor jeg arbejder. Plejer der at være så mange til deres arrangementer? Det lød som om at de selv var tilfredse med fremmødet.

 7. Du har alt for høje tanker om akademikere! 🙂 Jeg ved ikke nok om politologer, men hvis det blot står halv så dårligt til som blandt økonomer, så kan du slet ikke være sikker på at de er i stand til at gennemskue den slags.
  Og, nej, der plejer ikke være så mange. Kun Patri Friedman har formået trække tilnærmelsesvis så mange, så vidt jeg har hørt.

 8. Du har alt for høje tanker om akademikere! 🙂 Jeg ved ikke nok om politologer, men hvis det blot står halv så dårligt til som blandt økonomer, så kan du slet ikke være sikker på at de er i stand til at gennemskue den slags.
  Og, nej, der plejer ikke være så mange. Kun Patri Friedman har formået trække tilnærmelsesvis så mange, så vidt jeg har hørt.

 9. Jeg har lige hørt podcastet, og må sige at jeg er enig med Skovgaard. Intet nyt under solen, som jeg ikke allerede vidste i forvejen. Desværre.
  Jeg kommer også så ofte jeg kan til deres foredrag. De er oftest rigtig gode, og man løber tit ind i folk fra liberator, 180grader o.lign.

 10. Jeg har lige hørt podcastet, og må sige at jeg er enig med Skovgaard. Intet nyt under solen, som jeg ikke allerede vidste i forvejen. Desværre.
  Jeg kommer også så ofte jeg kan til deres foredrag. De er oftest rigtig gode, og man løber tit ind i folk fra liberator, 180grader o.lign.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.