Join the Conversation

26 Comments

 1. Pæææææææææææææææææææææææææææænt kedeligt, men rart at se David for en gangs skyld. Dog kunne man have håbet, at David havde holdt von Mehren mere op på hans nonsens, som fx:
  Allan von Mehren:”Lige nu er det et spørgsmål om at bekæmpe øh deflation, at man ikke havner i en meget negativ spiral, hvor priserne falder og folk holder op med at bruge penge af den grund, fordi det bliver billigere i morgen.”
  OK, Allan! Jeg håber så bare på en tid, hvor fødevarepriserne falder, og du holder op med at bruge penge på mad, “fordi det bliver billigere i morgen”. Så bliver vi da fri for at høre på dit vrøvl.

 2. Pæææææææææææææææææææææææææææænt kedeligt, men rart at se David for en gangs skyld. Dog kunne man have håbet, at David havde holdt von Mehren mere op på hans nonsens, som fx:
  Allan von Mehren:”Lige nu er det et spørgsmål om at bekæmpe øh deflation, at man ikke havner i en meget negativ spiral, hvor priserne falder og folk holder op med at bruge penge af den grund, fordi det bliver billigere i morgen.”
  OK, Allan! Jeg håber så bare på en tid, hvor fødevarepriserne falder, og du holder op med at bruge penge på mad, “fordi det bliver billigere i morgen”. Så bliver vi da fri for at høre på dit vrøvl.

 3. @ Jan Madsen
  Det er vel et ret sædvanligt argument imod deflation som jeg har forstået det.
  Jeg har i øvrigt aldrig forstået hvorfor delfation er sådan en forfærdelig ting.
  I en guldbasseret økonomi vil den almindelige vækst i samfundet være væsentligt større end væksten i guld, hvorfor deflation i et samfund vel burde være normaltilstanden – det var sådan jeg opfattede det, da Hoppe forklarede det.
  Jeg er ikke økonom, så det kan være andre kan komme med lidt indspark.

 4. @ Jan Madsen
  Det er vel et ret sædvanligt argument imod deflation som jeg har forstået det.
  Jeg har i øvrigt aldrig forstået hvorfor delfation er sådan en forfærdelig ting.
  I en guldbasseret økonomi vil den almindelige vækst i samfundet være væsentligt større end væksten i guld, hvorfor deflation i et samfund vel burde være normaltilstanden – det var sådan jeg opfattede det, da Hoppe forklarede det.
  Jeg er ikke økonom, så det kan være andre kan komme med lidt indspark.

 5. Kasper, helt korrekt. Det er et sædvanligt argument. Men da det er et fejlbehæftet argument, desto mere grund til at slå ned på det.

 6. Kasper, helt korrekt. Det er et sædvanligt argument. Men da det er et fejlbehæftet argument, desto mere grund til at slå ned på det.

 7. Hvorfor skulle der være risiko for deflation? Er hele økonomien ikke bygget op omkring inflation? Kan det overhovedet være anderledes? Har der være andet end inflation de sidste 20 år?

 8. Hvorfor skulle der være risiko for deflation? Er hele økonomien ikke bygget op omkring inflation? Kan det overhovedet være anderledes? Har der være andet end inflation de sidste 20 år?

 9. David siger at der ikke er fare for inflation da amerikanerne sparer op, men alle disse redningspakker de koster jo penge og finansieres vel af lån (som betales via trykkemaskinen). Derudover er der det “almindelige” offentlige overforbrug, som også finansieres af lån (trykkemaskinen). Er det ikke inflation? Hvad er det jeg ikke har forstået (jeg forventer at David er klogere end mig)?

 10. David siger at der ikke er fare for inflation da amerikanerne sparer op, men alle disse redningspakker de koster jo penge og finansieres vel af lån (som betales via trykkemaskinen). Derudover er der det “almindelige” offentlige overforbrug, som også finansieres af lån (trykkemaskinen). Er det ikke inflation? Hvad er det jeg ikke har forstået (jeg forventer at David er klogere end mig)?

 11. Keynesianere, anser jo deflation som dårligt og inflation som godt, de er fuldstændige ligeglade med de bagvedliggende mekanismer og andre sider af økonomien, hvilket er grunden til at de sætter gang i seddelpressen og dde offentlige forbrug.
  Men man bør nu heller ikke glemme den fulde sømand, der har siddet derovre i otte år og øget det offentlige forbrug markant mere end nogen anden, og sejlet skuden halvt i sænk.

 12. Keynesianere, anser jo deflation som dårligt og inflation som godt, de er fuldstændige ligeglade med de bagvedliggende mekanismer og andre sider af økonomien, hvilket er grunden til at de sætter gang i seddelpressen og dde offentlige forbrug.
  Men man bør nu heller ikke glemme den fulde sømand, der har siddet derovre i otte år og øget det offentlige forbrug markant mere end nogen anden, og sejlet skuden halvt i sænk.

 13. I og med at økonomien er bygget op om inflation, så på tidspunkter, hvor bobler, som er bygget op af inflation, brister så vil priserne komme tilbage til et mere normalt niveau vha. deflation.

 14. I og med at økonomien er bygget op om inflation, så på tidspunkter, hvor bobler, som er bygget op af inflation, brister så vil priserne komme tilbage til et mere normalt niveau vha. deflation.

 15. Ok du forstår inflation/deflation som ændringer i pris. Jeg forstår det som ændring i pengemængde.
  Jeg glæder mig til disse påståede prisfald. Jeg synes at det koster det samme som altid i supermarkedet.

 16. Ok du forstår inflation/deflation som ændringer i pris. Jeg forstår det som ændring i pengemængde.
  Jeg glæder mig til disse påståede prisfald. Jeg synes at det koster det samme som altid i supermarkedet.

 17. @ Skovgaard
  Jeg kan ikke svare på dit – gode – spørgsmål ovenfor. Jeg læser med i håbet om andre kan.
  Dog mener jeg at have forstået så meget som at inflation/deflation er bestemt af både pengemængden og produktionen (og dermed prisudviklingen) i samfundet. Det er vel netop derfor en guldøkonomi altid vil opleve deflation – fordi produktionen i samfundet stiger hurtigere end pengemængden.

 18. @ Skovgaard
  Jeg kan ikke svare på dit – gode – spørgsmål ovenfor. Jeg læser med i håbet om andre kan.
  Dog mener jeg at have forstået så meget som at inflation/deflation er bestemt af både pengemængden og produktionen (og dermed prisudviklingen) i samfundet. Det er vel netop derfor en guldøkonomi altid vil opleve deflation – fordi produktionen i samfundet stiger hurtigere end pengemængden.

 19. Skovgaard, når David i klippet siger inflation, så mener han prisstigninger, for det er sådan “alle” opfatter ordet, selvom det i virkeligheden betyder udviddelse af pengemængden (og deflation er en mindskning af pengeudbuddet). Her er der blot tale om begrebsforvirring. Det burde være svar på dine spørgsmål.
  I øvrigt mener jeg David tager fejl. Jeg tvivler stærkt på at de deflationære (den moderne betydning) pres, han nævner, på nogen måde er nok til at undgå galoperende prisstigninger.

 20. Skovgaard, når David i klippet siger inflation, så mener han prisstigninger, for det er sådan “alle” opfatter ordet, selvom det i virkeligheden betyder udviddelse af pengemængden (og deflation er en mindskning af pengeudbuddet). Her er der blot tale om begrebsforvirring. Det burde være svar på dine spørgsmål.
  I øvrigt mener jeg David tager fejl. Jeg tvivler stærkt på at de deflationære (den moderne betydning) pres, han nævner, på nogen måde er nok til at undgå galoperende prisstigninger.

 21. Det var også min tanke Jan, men jeg er jo ikke økonom, så jeg er klart åben for at blive belært (dog ikke af mainstream økonomer, som mener at produktion er uden betydning for velstand).

 22. Det var også min tanke Jan, men jeg er jo ikke økonom, så jeg er klart åben for at blive belært (dog ikke af mainstream økonomer, som mener at produktion er uden betydning for velstand).

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.