En Casper Rose, der er lektor på CBS (forhåbentlig ikke i noget der har med økonomi at gøre) har skrevet et blogindlæg på Børsen der giver anledning til eftertanke.

Han skriver at at den “økonomiske krise” er drevet af grådighed:

“Stadig flere almindelige danskere valgte at foretage investeringer i danske og udenlandske værdipapirer, i håb om at få råd til en fladskærm, som var større end naboens. Velhavende danskere valfartede i stort tal til bankernes private banking afdelinger. I flere tilfælde blev kunderne rådet til at investere deres formue i risikofyldte og komplicerede finansielle instrumenter, som kunderne knap nok kunne forstå eller gennemskue.”

Så er krisens væsen forklaret. Men hvad er så skyld i krisen? Rose kommer med svaret:

“De seneste års begivenheder bør imidlertid få os til at revurdere vores syn på kapitalismen. Finanskrisen har således vist os, at uden nogen form for statslig indblanding eller aktiv økonomisk politik, ville hele verdens finansielle system blive ramt af et gigantisk Kina syndrom med tilhørende nedsmeltning af den reale økonomi.”

Jeg synes det er dybt bekymrende at en mand der beklæder sig med en titel der antyder han har en uddannelse kan skrive sådan noget nonsens. Og det er bekymrende at sådan noget er at finde i Børsen fremfor Information.

Join the Conversation

20 Comments

 1. Manden er professer i økonomi, anvendt spilteori, økonomisk lovgivning og finansiering.
  Du er gymnasieelev fra herning og godt kan lide samfundsfag.
  Kunne det være han havde mere viden om emnet end dig?

 2. Manden er professer i økonomi, anvendt spilteori, økonomisk lovgivning og finansiering.
  Du er gymnasieelev fra herning og godt kan lide samfundsfag.
  Kunne det være han havde mere viden om emnet end dig?

 3. “Faktum er, at i alle verdens førende lande, har regeringerne gået ind og indført en meget aktiv økonomisk politik. Væk er illusionen om det perfekte frie marked. Bjørnen er vågnet fra sin hule, hvilket senest er sket i Tyskland, hvor den borgerlige regering vil kickstarte det tyske økonomiske lokomotiv med en hjælpepakke på 375 mia. kr.”
  Siden hvornår har “verdens førende lande” haft frie markeder at bekymre sig om? Og hvis regeringen i Tyskland er borgerlig, er den danske regering så også?

 4. “Faktum er, at i alle verdens førende lande, har regeringerne gået ind og indført en meget aktiv økonomisk politik. Væk er illusionen om det perfekte frie marked. Bjørnen er vågnet fra sin hule, hvilket senest er sket i Tyskland, hvor den borgerlige regering vil kickstarte det tyske økonomiske lokomotiv med en hjælpepakke på 375 mia. kr.”
  Siden hvornår har “verdens førende lande” haft frie markeder at bekymre sig om? Og hvis regeringen i Tyskland er borgerlig, er den danske regering så også?

 5. @”Finanskrisen har således vist os, at uden nogen form for statslig indblanding eller aktiv økonomisk politik, ville hele verdens finansielle system blive ramt af et gigantisk Kina syndrom med tilhørende nedsmeltning af den reale økonomi.”
  Haha. John har du læst det? En mand som mener, at bankvæsnet ikke i forvejen er reguleret, skal man da ikke lytte til. Men at en lektor fra CBS snakker volapyk er desværre mere reglen end undtagelsen.

 6. @”Finanskrisen har således vist os, at uden nogen form for statslig indblanding eller aktiv økonomisk politik, ville hele verdens finansielle system blive ramt af et gigantisk Kina syndrom med tilhørende nedsmeltning af den reale økonomi.”
  Haha. John har du læst det? En mand som mener, at bankvæsnet ikke i forvejen er reguleret, skal man da ikke lytte til. Men at en lektor fra CBS snakker volapyk er desværre mere reglen end undtagelsen.

 7. “I flere tilfælde blev kunderne rådet til at investere deres formue i risikofyldte og komplicerede finansielle instrumenter, som kunderne knap nok kunne forstå eller gennemskue.”
  Hvad skulle de egentligt ellers gøre? Staterne havde jo presset renten så lavt ned at bankkonti og obligationer var til grin.
  I bund og grund har det været staternes grådighed der har drevet krisen. For at dæmpe konsekvensen af statslig skatteopkrævning har man kunstigt holdt renten lav.

 8. “I flere tilfælde blev kunderne rådet til at investere deres formue i risikofyldte og komplicerede finansielle instrumenter, som kunderne knap nok kunne forstå eller gennemskue.”
  Hvad skulle de egentligt ellers gøre? Staterne havde jo presset renten så lavt ned at bankkonti og obligationer var til grin.
  I bund og grund har det været staternes grådighed der har drevet krisen. For at dæmpe konsekvensen af statslig skatteopkrævning har man kunstigt holdt renten lav.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.