Uanset om den grove har ret eller ej, så vil jeg gerne sige tak for et spændende år. Der er utvivlsomt sket mange dårlige ting i 2008. Hvis jeg et øjeblik glemmer alt det dårlige, så opdager jeg, at der også har været mange gode ting. Jeg tænker her ikke på nogen konkret episode, men tænker mere på de gode ting, som er sket i mit eget liv personligt. Jeg vil ikke kede liberators læsere med at fortælle, hvad der har været godt i mit liv i 2008. Jeg vil blot opfordre alle til at tænke på de ting, som de har oplevet som individualister.
I sidste ende er det ens egen glæde i livet, der kan gøre den store forskel i kampen for frihed. Den revolution som mange anarko-kapitalister søger, kan ikke opstå med negativisme som ven. Glæde og positive historier om frihed er det, som er med til at skubbe det hele i den rigtige retning. Hvis vi blot vil have en verden skabt på negativisme, så har vi allerede opnået vores mål. Velfærdsstaten er en tro på, at ingen kan klare sig selv, og derfor skal politikere redde os for os selv.
Det skal dog siges, at jeg ikke har noget mod, at folk snakker grimt om den nuværende situation, som politikere har sat os i. Fordi selvfølgelig skal man ikke tale pænt om noget dårligt. Men man skal bare altid huske at fortælle den positive historie bag frihed. Hvor lykkelige vi alle kan blive, hvis vi bare smider lænkerne fra staten.
Jeg kan ikke komme med en decideret løsning på, hvordan vi slipper af med staten. Fordi i sidste ende må man som liberal erkende, at der findes mange løsninger. Hvert enkelt individ skal rejse sig og råbe sine budskaber ud til alle, der gider lytte (og ikke gider lytte). Det kan være i byen efter fjorten øl, og det kan være i en tør universitetsdiskussion. Alle steder skal kampen tages, og alle steder skal den vindes.
I 2009 vil Liberator fortsætte sin kamp med to ugentlige artikler og utallige lynblog indspark. Vi vil endvidere forsøge at lave en pixi bog, der skal fortælle alle mennesker de positive ting bag frihed. Det vil her være den positive historie, som er i fokus.
Nogen vil sikkert argumentere for, at der ikke kommer til at være noget positivt ved 2009. Hvis man ikke har overskud til at sprede positive historier om frihed for alle, så skal man dog stadig gøre sig selv den tjeneste, at gøre sit eget liv værd at leve. Hvis man starter med at gøre sig selv glad, så vil man i sidste ende også gøre andre mennesker glade.
Tilsidst vil jeg dog forsikre alle om, at vi fortsat vil have mavesure indlæg på Liberator, da vi ikke kun ønsker at være et sted for jubelidioter. Vi vil fortsat være et site for alle mennesker, som ønsker et frit samfund. Så hvis du ønsker at støtte os i kampen for frihed så bland dig i debatten. Hvis du ønsker at skrive artikler på liberator eller give os gode råd til at lave et bedre site i 2009, så kan du skrive til hjh83_dkSNABELAgmail.com

Join the Conversation

20 Comments

 1. Ja, fedt med en positiv udmelding… Hvis der dog bare var flere positive sider ved at være liberal i DK! Jeg vil gøre mit bedste for at finde dem og give et tip når det sker!
  Godt Nytår og tak for en formidabel og oftest skarp startside!

 2. Ja, fedt med en positiv udmelding… Hvis der dog bare var flere positive sider ved at være liberal i DK! Jeg vil gøre mit bedste for at finde dem og give et tip når det sker!
  Godt Nytår og tak for en formidabel og oftest skarp startside!

 3. Ja! God udmelding. Jeg forsøger altid at få folk til at se det lidt komiske i deres agumentation for statan. Man kan ofte komme til sagens (ofte absurde) kerne ved at spørge hvorfor 5 gange (teknik hugget fra TPS/LEAN). For politiks vedkommende og især i forsvaret af statan, vil det som regel ende med “jamen, sådan er det bare” og det er jo et argument, som alle intelligente mennesker kun kan have hån tilovers for. Hvis man så pakker denne hån lidt pænt ind, i f.eks. et lille fjolle spørgende smil, så gør det ikke så ondt på folk at indrømme, at de egentlig argumenterer for noget dumt.
  I få tilfælde bliver jeg dog hylet ud af den og det er når folk træffer det oplyste valg at fortsat støtte ideen om statan på trods af at de indrømmer at det er hamrende uretfærdigt. Så ender jeg med at blive det mest mugne løg, i miles omkreds, men det sker ikke så tit. Folk er nu generelt venlige og sympatiske. De skal bare lige have det at vide.
  Glæder mig til et positivt 2009.

 4. Ja! God udmelding. Jeg forsøger altid at få folk til at se det lidt komiske i deres agumentation for statan. Man kan ofte komme til sagens (ofte absurde) kerne ved at spørge hvorfor 5 gange (teknik hugget fra TPS/LEAN). For politiks vedkommende og især i forsvaret af statan, vil det som regel ende med “jamen, sådan er det bare” og det er jo et argument, som alle intelligente mennesker kun kan have hån tilovers for. Hvis man så pakker denne hån lidt pænt ind, i f.eks. et lille fjolle spørgende smil, så gør det ikke så ondt på folk at indrømme, at de egentlig argumenterer for noget dumt.
  I få tilfælde bliver jeg dog hylet ud af den og det er når folk træffer det oplyste valg at fortsat støtte ideen om statan på trods af at de indrømmer at det er hamrende uretfærdigt. Så ender jeg med at blive det mest mugne løg, i miles omkreds, men det sker ikke så tit. Folk er nu generelt venlige og sympatiske. De skal bare lige have det at vide.
  Glæder mig til et positivt 2009.

 5. Iøvrigt er det positivt at der i den seneste tid er kommet meget fokus på liberale værdier. Det er meget muligt at de er social liberale og alle mulige andre quase-liberale afarter, men der er dog fokus på friheden i en eller anden forstand. Det er også trist og en kende selvmodsigende at det bliver fedtet ind i politik, men sådan ligger landet nu engang. Vi skal ikke acceptere det, men blot glæde os over at der trods alt er nogen politkere der offentligt siger at regler og formynderi er noget skidt. Og mange af dem vi skal overbevise lytter jo til disse politikere.

 6. Iøvrigt er det positivt at der i den seneste tid er kommet meget fokus på liberale værdier. Det er meget muligt at de er social liberale og alle mulige andre quase-liberale afarter, men der er dog fokus på friheden i en eller anden forstand. Det er også trist og en kende selvmodsigende at det bliver fedtet ind i politik, men sådan ligger landet nu engang. Vi skal ikke acceptere det, men blot glæde os over at der trods alt er nogen politkere der offentligt siger at regler og formynderi er noget skidt. Og mange af dem vi skal overbevise lytter jo til disse politikere.

 7. Livsglæde er det bedste:) og signalerer at man ikke er nogens offer.
  At være humoristisk i pæn tale, over det utålelige ved kollektivismen, er fornøjeligt og skal nok få betydning.
  Glæde er et godt forsvar.

 8. Livsglæde er det bedste:) og signalerer at man ikke er nogens offer.
  At være humoristisk i pæn tale, over det utålelige ved kollektivismen, er fornøjeligt og skal nok få betydning.
  Glæde er et godt forsvar.

 9. Enig, enig, positiv, optimisme… men, men, bliver nød til at kommentere den smiley! Det må utvivlsomt være den grimmest smiley der nogensinde har set denne jord!!
  Men igen, ikke al den negativisme..

 10. Enig, enig, positiv, optimisme… men, men, bliver nød til at kommentere den smiley! Det må utvivlsomt være den grimmest smiley der nogensinde har set denne jord!!
  Men igen, ikke al den negativisme..

 11. Må give Jesper ret, den smiley gør decideret ondt i mit følsomme æstetiske designerhjerte!

 12. Må give Jesper ret, den smiley gør decideret ondt i mit følsomme æstetiske designerhjerte!

 13. Godt jeg ikke er den eneste, der i denne tid surfer Liberator med det ene øje knebet i og hånden holdt op over venstre side af skærmen.

 14. Godt jeg ikke er den eneste, der i denne tid surfer Liberator med det ene øje knebet i og hånden holdt op over venstre side af skærmen.

 15. Skulle I ikke lige styre positiviteten lidt. Livsglæden giver sig selv, så den behøver man ikke at demonstrere. Vi er jo ikke sure SFere, der skal signalere positivitet.
  Der er ingen modsætning mellem at være et muntert menneske og at uddele nogle hug der, hvor de er tiltrængt. Er man liberal, har man sandsynligvis også et godt humør, for hvis man ikke har, er man den første til at gøre noget ved det.
  Jeg giver aldrig en standsperson et los i røven uden at have det rigtigt godt med det. Det er en tonic.
  Og smileyen! Jeg tilslutter mig kritikken. Derimod morer jeg mig hver gang, jeg ser illustrationen til “Den rigtig grove”. Det er bare en skam, der ikke er lyd på den vrede unge mand.

 16. Skulle I ikke lige styre positiviteten lidt. Livsglæden giver sig selv, så den behøver man ikke at demonstrere. Vi er jo ikke sure SFere, der skal signalere positivitet.
  Der er ingen modsætning mellem at være et muntert menneske og at uddele nogle hug der, hvor de er tiltrængt. Er man liberal, har man sandsynligvis også et godt humør, for hvis man ikke har, er man den første til at gøre noget ved det.
  Jeg giver aldrig en standsperson et los i røven uden at have det rigtigt godt med det. Det er en tonic.
  Og smileyen! Jeg tilslutter mig kritikken. Derimod morer jeg mig hver gang, jeg ser illustrationen til “Den rigtig grove”. Det er bare en skam, der ikke er lyd på den vrede unge mand.

 17. Ja, kan vi snarest få en ny artikel på forsiden, så vi slipper for den der smiley! (Ja, jeg følger blindt kritikken! :D)

 18. Ja, kan vi snarest få en ny artikel på forsiden, så vi slipper for den der smiley! (Ja, jeg følger blindt kritikken! :D)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.