“En amerikansk, computerbaseret prognose forudser, at den økonomiske nedgang vender allerede i midten af 2009”. Yeah, right. “Alle beregninger er baseret på den antagelse, at den amerikanske økonomi grundlæggende er sund,” står der. Problemet er blot, at den ameriskanske økonomi grundlæggende ikke er sund. Den recession U.S.A. er i lige nu er først begyndt. Og fortsætter de med at pumpe papir med sværte ud i økonomien samt at spilde penge på offentligt forbrug, vil U.S.A. være i recession i årevis endnu.

Join the Conversation

8 Comments

 1. Niveauet er bare lavt blandt økonomer. I går kunne jeg også læse i berlingske, at der var 3 likely scenarier. De var som følger:
  1) 50 % sandsynlighed: Aktierne stiger igen med ca. 10-15%, grundet de offentlige investeringer der har medført at forbrugertilliden er vendt tilbage.
  2) Depression: 10 % sandsynlighed: Folk stopper med at købe og sparer op og bankerne vil ikke udlåne. Det medfører deflation, men politikkernes politik vil medføre at det ikke bliver nær så slemt som i 1920’erne.
  3) 40 % sandsynlighed for at 2009 bliver rigtig godt og aktikerne stiger med 25. USA vil komme sig først…
  I mine øjne er den samlede sandsynlighed for bare at en af de 3 hændelser sker 0 %. Der bliver inflation ligemeget hvad, og politikkernes indgriben vil forværre det. Og USA vil komme sig sidst, alt afhængig af hvor meget politikkerne bailer out forskelleige industrier.

 2. Niveauet er bare lavt blandt økonomer. I går kunne jeg også læse i berlingske, at der var 3 likely scenarier. De var som følger:
  1) 50 % sandsynlighed: Aktierne stiger igen med ca. 10-15%, grundet de offentlige investeringer der har medført at forbrugertilliden er vendt tilbage.
  2) Depression: 10 % sandsynlighed: Folk stopper med at købe og sparer op og bankerne vil ikke udlåne. Det medfører deflation, men politikkernes politik vil medføre at det ikke bliver nær så slemt som i 1920’erne.
  3) 40 % sandsynlighed for at 2009 bliver rigtig godt og aktikerne stiger med 25. USA vil komme sig først…
  I mine øjne er den samlede sandsynlighed for bare at en af de 3 hændelser sker 0 %. Der bliver inflation ligemeget hvad, og politikkernes indgriben vil forværre det. Og USA vil komme sig sidst, alt afhængig af hvor meget politikkerne bailer out forskelleige industrier.

 3. Jan: Ja det var mig der endnu engang viste jeg ikke kan formulere mig. Der skulle have stået USA vil komme sig først, hvilket jeg er helt uenig med.
  USA har haft alt for lidt produktion og opsparing og for meget forbrug på unødvendige varer, hvilket har medført en kæmpe gæld til omverden. Det kan kun gå galt, og det mest sandsynlige er, at de kriseramte lande i Asien vil stoppe med at låne penge til dem og i stedet selv forsøge at løse kriserne i deres land, som jo er kommet fordi de har “foræret” penge til USA (Fed betaler jo blandt andet også investorerne tilbage i inflaterede $). Når Asiaterne stopper med at investere i USA, og således stoppe med at holde hånden under dem vil dollaren miste en stor del af sin værdi.
  Derudover, hvorledes skal USA betale sin gæld og hvordan vil de finansiere bankpakker og bil-pakker og krig i Irak. Skatten hæves så vidt jeg er klar over ikke besynderligt meget, og mit bedste bud er at det løses via inflation.

 4. Jan: Ja det var mig der endnu engang viste jeg ikke kan formulere mig. Der skulle have stået USA vil komme sig først, hvilket jeg er helt uenig med.
  USA har haft alt for lidt produktion og opsparing og for meget forbrug på unødvendige varer, hvilket har medført en kæmpe gæld til omverden. Det kan kun gå galt, og det mest sandsynlige er, at de kriseramte lande i Asien vil stoppe med at låne penge til dem og i stedet selv forsøge at løse kriserne i deres land, som jo er kommet fordi de har “foræret” penge til USA (Fed betaler jo blandt andet også investorerne tilbage i inflaterede $). Når Asiaterne stopper med at investere i USA, og således stoppe med at holde hånden under dem vil dollaren miste en stor del af sin værdi.
  Derudover, hvorledes skal USA betale sin gæld og hvordan vil de finansiere bankpakker og bil-pakker og krig i Irak. Skatten hæves så vidt jeg er klar over ikke besynderligt meget, og mit bedste bud er at det løses via inflation.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.