Jeg er glad for den danske våbenlovgivning.

Du og jeg kan jo godt håndtere at have et våben hvis vi gerne ville det, kære læser. Men der findes nogle ubehangelige mennesker ude i samfundet, som absolut ikke skal have våben. De skyder almindelige mennesker – som dig og mig – for et godt ord.
Men nej hør, hvad siger du?!? Har de kriminelle våben selvom det er forbudt? Siger du ligefrem at de opruster? Hvordan kan det lade sig gøre, når det er forbudt?

“Nogen” vil argumentere for at kriminelle altid gør kriminielle handlinger, og de eneste der overholder loven er de gode – os. “Nogen” – de samme som før – vil måske endda argumentere for at vi – os der ikke er kriminelle – slet ikke har brug for våben. Vi har politiet til at beskytte os (dog ikke noget jeg ville satse på med livet som indsats) og desuden så slår de kriminelle jo kun hinanden ihjel.

Og til det sidste vil jeg da give “nogen” ret – de slår hovedsaligt kun hinanden ihjel. Men, lad os forestille os at de på et tidspunkt holder op med det. Lad os forestille os det scenarie at voldsmonopolets utilstrækkelighed får krigene mellem de kriminelle til at eskalere og det øger udbudet af våben – hvad så? Vil der så være så mange kriminelle der er så velbevæbnede at de også vil bruge deres våben mod os andre – ved f.eks. hjemmerøverier osv.?

Men, hvad ville der ske, hvis det var muligt for os almindelige mennesker at købe våben til at beskytte os selv? Ville de kriminelle så ikke få øget adgang til våben? Hvis man læser i denne artikel i Ekstra Bladet, så handler det jo først og fremmest om for de kriminelle at deres våben ikke kan spores. Kan et rimeligt bud på en liberalisering af våbenloven så ikke være, at den kun kommer almindelige mennesker til gode? Jeg tror det vil være en fornuftig antagelse.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Altid en fornøjelse at læser Deres indlæg, Hr. Kyndsberg. Vi (de gode) værdsætter Deres kamp for retten til at forsvare sig selv.

  2. Altid en fornøjelse at læser Deres indlæg, Hr. Kyndsberg. Vi (de gode) værdsætter Deres kamp for retten til at forsvare sig selv.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.