Afskaf våbenlovgivningen
Allerførst vil jeg gøre det klart, at det er en myte, at det giver mere kriminalitet, når det er lovligt at eje våben. Fx bruges USA typisk som eksempel på, at en relativ liberal våbenlovgivning giver mere kriminalitet, men internt i USA er der mindre kriminalitet i stater med en forholdsvis fri våbenlovgivning end i stater, der er meget restriktive, ligesom andre lande med en fri våbenlovgivning har mindre kriminalitet end både USA og Danmark. Det er altså andre faktorer end lovgivningen, der bestemmer kriminalitetsniveauet i et land.
Nu er det slået fast, og så kan vi tale om det vigtigste:
For spørgsmålet om hvem, der må besidde våben, er spørgsmålet om hvem, du vil lægge dit liv i hænderne på. I dag ligger dit liv altså i politiets og dermed politikernes hænder. I et flot rum i København har vi så 179 umennesker, der er blevet politikere, fordi de synes, det er sjovt at lege med andre menneskers liv. Og det er disse selvsamme personer, som skal beslutte, hvor meget dit liv egentlig er værd blandt 5,5 mio. andre danskeres.
Forestil dig, hvordan de sidder og nyttekalkulerer med dit liv, når politiets ressourcer skal fordeles. “Hvis nu vi flytter en million kroner fra Århus til København, kan der reddes 5 liv i København og der vil kun blive dræbt 2 flere i Århus.” Eller: “Nu skal vi bruge flere ressourcer på drab og færre på voldtægt, for så kan vi forebygge to ekstra drab om året, mens der kun vil ske 20 voldtægter mere.”
Så spørgsmålet er, hvordan man har det med, at ens liv afhænger af fodnoter i en statslig undersøgelse eller statistisk analyse. Spørgsmålet er, hvordan man har det med, at man kan blive en af de ofre, som politikerne bestemmer skal reddes eller ej.
Personligt får jeg kvalme af det, for jeg er, ligesom alle andre, født som et frit menneske, og et frit menneske opgiver ikke al indflydelse på sin egen sikkerhed. Stemmer man imod denne resolution, så accepterer man, at vi er politikernes undersåtter og skal leve på deres nåde. Stemmer man derimod for denne resolution afviser man dette, men insisterer på, at vi har ret til at forsvare vores eget liv. For vi er frie mennesker, så fri os for våbenlovgivningen!
Medlemsskab af staten skal være frivilligt
Jeg vil gerne sige velkommen til programmet Operation X, der går svindlende virksomheder efter i sømmene. I aften skal vi beskæftige os med en virksomhed, der er så fræk at levere og kræve betaling for sit produkt, selvom kunden aldrig har bedt om det. Dette produkt leveres desuden på en række betingelser. Nægter kunden at betale for produktet, eller lever kunden ikke op til betingelserne for det produkt, han aldrig har bedt om, så låser virksomheden simpelthen kunden inde i et lille rum! Modsætter han sig dette, så sender virksomheden tykke mænd i uniform med mindreværdskomplekser ud, der tæver ham med knipler, til alle knogler i kroppen er brækket, og han ikke længere kan modsætte sig sin fængsling.
Virksomheden hedder Staten, og vi kan roligt konstatere, at blev den behandlet i Operation X eller i Kontant eller et lignende forbrugerprogram, ville det være den værste nogensinde.
Som liberale er vi individualister, og som individualister modsætter vi os ethvert tvungent kollektiv. Det er fx derfor, at VU støttede Nørrebro Bryghus, da en fagforening voldeligt ville tvinge det til en af deres egne overenskomster. Fagforeningen tilbød at sælge Bryghuset et produkt, som de takkede nej til, og VU forsvarede stolt og med rette Bryghusets ret til at få deres nej respekteret.
Så nu beder jeg jer om at være konsekvente. Hvis en fagforening ikke må tvinge nogen til at være medlemmer, hvorfor må staten så?
Melder man sig ud, så fratages man retten til alle offentlige ydelser, som man herefter selv må sørge for. Men man fritages også for den danske stats lovgivning, og skal derfor ikke længere betale skat eller i øvrigt gøre, som loven befaler.
Stemmer I imod denne resolution, så vil jeg minde jer om, at I dermed billiger, at vi, som skulle være frie mennesker, skal tæskes med knipler af tykke mænd i uniform, når vi nægter at betale for et produkt, vi aldrig har bedt om. Hvis I stemmer imod, så synes jeg, at I i det mindste bør have nosserne til selv at se os i øjnene, når vi skal mishandles, istedet for at bestille andre til at gøre det beskidte arbejde. Stemmer I derimod for dette forslag, og bliver det vedtaget af Folketinget, så vil Danmark blive det frieste land i verden, og som liberale ved vi, at med frihed følger fred, følger fremgang og følger velstand.


Ingen af forslagene blev naturligvis vedtaget, men begge blev dog støttet af Venstres Ungdom København og Århus.

Join the Conversation

12 Comments

 1. Et oplivende indlæg. Det er livgivende at få præciseret nogle helt grundliggende bestemmelser i forholdet mellem stat og individ. Der pusler så stadigt et virkeligt liv under Mor Danmarks skørter.

 2. Havde det været Fremskridtspartiets Ungdom for 15 år siden, så havde du fået forslagene vedtaget.
  Men jeg håber at din tale har givet kampgejst til nogle flere unge mennesker.

 3. Smukt!
  Desværre har størstedelen af pøblen ikke evnen til at begribe, hvordan et samfund kan fungere, med frivillig stat eller helt uden stat. “Vi” er ligesom børn der ikke kan undvære sutten og derfor bliver vi også behandlet som børn… af “os selv”.
  Førend at en større del af befolkningen finder evnen til at forstå dette, er der ikke mange lyspunkter. Dette forum og ikke mindst denne tale er et af disse sjældne lyspunkter.

 4. Hej Lasse
  Rigtig gode forslag.
  Den med våben er klart den bedste!
  Niels

 5. ja. men selv et så moderat forslag som de ti teser kunne blive skudt ned af Stalin og hans håndlanger Dzerzinski alias Fogh og Claus Hjort.
  Nu går et flertal ind for rygeforbud udendørs, lur mig om det ikke snart også er venstrepolitik, flertallet er vigtigere end den personlige frihed.

 6. Fantastisk modigt gjort af dig Lasse! Og hvor var det dog en god tale! Jeg håber virkelig, det fik dem til at tænke! Eller i det mindste gav dem dårlig samvittighed!
  Holdt selv engang tale for en mindre forsamling VU’ere i Odense, der havde samme budskab som din tale. Der lød da godt nok et ordentligt rama-skrig, så jeg beundrer dig meget, at du kom levende hjem. 😀

 7. “Møg” indlæg! Det ødelagde min nye fine skjorte!
  Næste gang jeg klikker forbi siden, vil jeg lige huske at synke min kaffe og stille koppen fra mig!
  Fantastisk godt skrevet!
  Budskabet går lige i hjertet på mig.

 8. Jeg forstår det ikke. Det er jo normal logik det du skrev og det vedtog de ikke?
  Er de nogle ynkelige forbrugsslaver der elsker total ydmygelse af moder stat?

 9. Jeg forstår det ikke. Det er jo normal logik det du skrev og det vedtog de ikke?
  Er de nogle ynkelige forbrugsslaver der elsker total ydmygelse af moder stat?

 10. bragende klapsalve Lasse!! Fantastisk!!
  Det varmer mit hjerte helt til Colombia… (Som i øvrigt har forbud mod at køre i visse biler uden “permit” på visse tidspunkter af dagen… hvorfor vi så tog en af de mange tusind taxa’er der kører rundt… flot!)

 11. bragende klapsalve Lasse!! Fantastisk!!
  Det varmer mit hjerte helt til Colombia… (Som i øvrigt har forbud mod at køre i visse biler uden “permit” på visse tidspunkter af dagen… hvorfor vi så tog en af de mange tusind taxa’er der kører rundt… flot!)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.