Ultraliberalister i Politiken

Professionel interesse fik mig til at smide 20 endnu nogenlunde danske kroner efter noget så forældet som en papiravis, og så endda Politiken. I dagens udgave er der imidlertid en artikel, som jeg ikke har kunnet finde online, med overskriften “Alliance mellem whiskybæltet og Herning”. Den handler om Saxo Banks sponsorat af Bjarne Riis’ cykelhold. Udvalgte citater fra artiklen:

“En millionaftale mellem to af de mest kontroversielle virksomheder i Danmark.”

“[S]ådan kan Saxo Bank få sit ultraliberale danske drømmesamfund.”

“Saxo Bank har flere protegéer, der er nøje udvalgt på baggrund af deres mulighed for at påvirke den offentlige opinion: den ultraliberale tænketank Cepos, den borgerlige netavis 180grader, partiet Ny Alliance.”

(Lars Seier om Riis): “>>Men han blev og tog huggene og beholdt sin nerve og sit engagement<<. Og dét er noget, Danmarks ultraliberalister kan lide.”

Politiken lever tilsyneladende i en verden, hvor det er kontrovesielt at tjene penge, og hvor kollektivister af den mindst skadelige slags benævnes som ultraliberalister. Man undres.

0 comments

Sign In

Reset Your Password