Det nye parti Liberalisterne måtte for nylig i Weekend Avisen lide den tort at blive kaldt for ultraliberale. Hvori deres brøde bestod er mig lidt en gåde. Partiet har gjort en dyd ud af ikke at afvige mere end 5% fra Venstres politik. Hvilket vil sige at man ikke vil afvige meget mere end 5% af det nuværende skattetryk på 47%.
Man kan også også vende det om og sige at Liberalisterne kun vil lade det enkelte menneske bestemme over 60% af sit eget liv. Så et ønske om at være sølle 60% sin egen herre, er altså ultraliberalt. Men 50% er ikke!
Max20 konceptet giver faktisk staten lov til at bestemme over op til 20% af mit liv. Derfor vil jeg egentligt meget gerne have mig frabedt på nogen måde at blive betegnet som ultraliberal. Jeg giver altså andre lov til at bestemme over mit liv – det er egentligt ikke en gang liberalistisk.
Jeg hørte for nyligt en radiodebat på DR1 mellem Ole Birk Olesen og Informations chefredaktør omkring behovet for en ny borgerlig avis. Ole Birk Olesen er nemlig ved at starte en ny netavis 180grader.dk. Debatten blev gud hjælpe mig indledt med en påstand om at sortset alle medier støttede den borgerlige regering. Men spørgsmålet er så om regeringen overhovedet er borgerlig, og om det der egentligt er dens store kunst, er at indynde sig hos pressen ved ikke at være borgerlig.
Hvis man spørger på venstrefløjen så får man sikkert det svar at Fogh regeringen er liberal og at de har liberaliseret for meget. Men helt ærligt. Skatteindtægterne sætter ny rekord og forventes at gå over 800 mia i 2007.
Men oppositionen råber op om regeringens forfærdelige nedskæringer, og hvad er nedskæringer så? Ja det er når regeringen ikke hurtigt nok kan øge de offentlige udgifter i takt med udviklingen i bruttonationalproduktet. På samme måde er det med besparelser i kommunerne. Når de kommunale budgetter skal lægges, så opskriver embedsmændene alle budgettal med en procentsats, og så kalder man det for besparelser når politikerne vælger ikke at følge opskrivningen.
Derfor er det afvigende ikke bevidstløst at bruge flere penge.
Jo mere man vil lade staten bestemme over sit liv, jo mindre “ultra” er man. Det svarer lidt til at en lårkort kjole er ultra puritansk. Bare man ønsker det mindste privatliv uden statens indblanding, så er man ultraliberalist.
Er også bragt på Max20 bloggen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.