Med det nye medieforlig forventes det, at der kommer 75 mio. ekstra ind i licens hvert år, hvilket svarer til at 37.500 husstande skal slippe 2.000 Kr. årligt. Da 2.000 Kr. er mange penge, så er der mange studerende som har valgt licensen fra. Og det har de hidtil kunnet gøre helt lovligt, blot de ikke ejede et TV apparat. Det er derfor et helt legitimt valg de har foretaget, at de ikke vil modtage produkter fra Danmarks Radio, når de nu ikke har råd til dette.
Men med den nye medieaftale, så ændrer verden sig pludseligt, for nu skal der betales licens hvis man ejer en computer, eller sågar en mobiltelefon. Så nu skal den lovlydige student, hvis hun ikke har råd til at modtage produkter fra Danmarks Radio, altså smide sin computer ud. Den computer som hun sandsynligvis er stærkt afhængig af for at kunne gennemføre sit studie. Hun skal også smide sin mobiltelefon væk og købe en dyr fastnet telefon.
Der er i Danmark registreret 37.000 kollegie boliger. Ifølge DR betaler 1/3 af disse ikke licens, hvilket selvfølgelig kan skyldes at de ikke har et TV apparat. Men der er næsten 100% garanti for at der står en computer. Så her har vi de første 12.000 bidragsydere til at betale regningen.
Hvis det tilsvarende er 1/3 af alle SU modtagere, der har fravalgt licensen, så er de 37.500 husstande mere end hjemme. Så det er altså de studerende der betaler gildet. Naturligvis vil der også være nogle få der ikke er studerende. Men af de husstande der ikke betaler licens og som har en computer skinner de studerende så klart igennem, at dette her er en særskat på studerende.
Medielicensen er faktisk så omfattende, at der reelt ikke er husstande i Danmark der ikke er omfattet af den. Så hvis DR kunne indføre en totalkontrol, så ville der komme langt mere end 75 mio. i kassen. Dette betyder reelt at danske husstande ikke har nogen som helst mulighed for at vælge DR fra. Medielicensen er en tvangsfinansiering af DR monopolet, og er selvom regeringen kalder det for noget andet, en skat og dermed et brud på skattestoppet.
DR kan blot kode deres udsendelser, med indførelse af det digitale sendenet er dette muligt. Problemet er blot at man i stort tal lokker forbrugerne til at købe ubrugelige DAB radioer og digitale TV modtagere der ikke der ikke kan modtage kodede programmer, og som derfor skal ud og lave en ny investering. Med den nye medieskat, kan titlen som DR’s generaldirektør omdøbes til Sheriffen af Nothingham. Han plukkede nemlig også håret af skaldede.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.