Lørdag d. 2 juli afholdtes der 8 koncerter verden over under fællesnavnet Live 8. Formålet med dette er at råbe verdens ledere op der mødes til G8 topmødet denne uge i Edinburgh. Men hvad er det der skal råbes op om. Jo det er noget med fattigdom som man vil bekæmpe.
Hvis man går ind på den hjemmeside der beskriver hvad det egentligt er man vil, så kommer man til at tvivle lidt. På http://www.makepovertyhistory.org, står der direkte at ulandene skal indføre statsstøtte til vaklende industrier og handelsbarrierer for at beskytte disse. Undskyld, men det er den direkte vej til yderligere fattigdom for disse lande. De vil selvfølgelig også kræve mere ulandsbistand, og ikke et ord om at frihandel vil kunne give ca. 10 gange så stort et økonomisk tilskud som den samlede bistand i dag.
Men det store budskab, er at fattigdom skal være historie. Mener de med historie en god medie historie? I hvert fald så har man lavet et hvidt armbånd som man kan købe og vifte med for at vise at man har de rette intentioner.
Disse armbånd vil tusindvis af demonstranter så rende rundt og vifte med i Edinburgh og på et tidspunkt vil de holde 1 minuts stilhed, hvorefter de vil støje så meget som de nu kan, for at bekræfte sig selv i hvor gode de nu er. Vi vil sikkert også se disse armbånd når præsident Bush kommer til Danmark forud for G8 topmødet.
I protest mod denne hvide godhed, så burde man f.eks. lave et sort kapitalistisk armbånd, som man kan bære for at vise at er et frit menneske. De ting som det sorte armbånd således ville symbolisere er f.eks.:
• At man ønsker en fri verden.
• At man støtter afskaffelse af sult og nød gennem frihandel.
• At man mener kapitalisme er vejen frem for en bedre verden for alle mennesker på jorden.
• At man ønsker at give verdens fattige ret til at tjene penge.
• At man ikke ønsker at bruge tvang for at sikre sig selv en lille fordel.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.