[Redaktionel note: Forfatteren – der var gymnasiestuderende, da artiklen blev skrevet, ønsker at være anonym, men hans identitet er redaktionen bekendt.]
“Autoriteter har altid tiltrukket de laveste dele af den menneskelige race. Gennem hele historien er menneskeheden blevet tyranniseret af rakkerpak. De, som spiller herre over deres medmennesker og udsteder kommandoer i hver en retning, og som vil styre hvilken vej græsset på engen skal bøje sig i vinden, er den mest fordærvede form for prostituerede. De vil bøje sig for enhver krænkelse, udføre enhver modbydelig handling og gøre hvad som helst for at få magt. Klodens værste afskum er ingredienserne til et herredømme. Alle stater er ludernes parlament. Problemet er, at i demokratiet er luderne os.” Sådan skrev P.J. O’Rourke.
Jeg kender en del folk, som er begejstrede – ja, endog betagede – ved udsigten til at kunne stemme ved det næste folketingsvalg. At kunne vælge ministre, MF’ere og til kommunevalget indsætte borgmestre og byråd, ja, sikkert også lokale hundefangere i et par byer. Men ikke mig. Når jeg når valgalderen, vil du ikke finde mig i stemmeboksen.
Jeg er tilhænger af, at jeg passer mig selv, ligesom jeg ikke fortæller andre, hvordan de skal leve deres liv – prøv at forklare det til staten – kort sagt, så tror jeg på en af mine venners filosofi. Selvom hun ikke sagde eller mente det i en politisk sammenhæng, er det et perfekt budskab til de emsige, allestedsnærværende personer, som hundser med og formynder os ved at bruge de manges stemmer mod de få:
“Hold kæft og pas dig selv. Du har ikke noget at skulle have sagt. Jeg, og kun jeg, vil nogensinde kunne forstå, hvordan jeg selv tænker, så bland dig udenom!”
Jeg vil ikke – gennem troen på, at demokratiet er den bedste måde at regere folk på – leve af at tvinge andre med statens voldsmonopol.
Demokrati er et skræmmende koncept, fordi vi ved, at fascistiske og socialistiske diktaturer er illegitime – de monopoliserer magt med brutale taktikker og undertrykkelsen af frihed – mens i et demokrati (så længe det er flertallets vilje) opgiver folk deres ret til frihed til herskerne, mens de hiver alle andre med dem i faldet. Det giver herskerne en undskyldning for at gøre, hvad de gør; de blev valgt, det er folkets vilje, de har vælgernes gunst (dem, der ville have dem til magten) osv. At stemme er at give tyrannerne frit løb; det er at opgive din vigtigste ret: Retten til at bestemme, hvad der er bedst for dig selv, uden at nogen prøver at regulere dit liv fra oven. Når du stemmer, ofrer du den første lillebitte stump frihed for at give dit samtykke til slaveriet – den første flis af frihedens murværk, som politikerne kan vælte.
Mens det er en persons ret, at lade andre have kontrol over personens liv, så udvider de det til demokratiet, hvor et flertal af folk, som vil slavebinde sig selv, kan slavebinde alle andre. Hvis dette er så frit et samfund, som vores forældre, lærere, naboer, politikere og andre forsikrer os, er det så ikke vores ret at nægte at blive regeret af nogen? At nægte herskerne at fratage os vore personlige rettigheder?
Så til dig, der slikker sig om munden hver gang valgdagen nærmer sig, vil jeg gerne have, du husker dette, når du går til stemmeboksen: Hvad enten du stemmer på Socialdemokraterne, Venstre, Enhedslisten, Konservative, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne, Radikale Venstre, SF, CD – socialistisk eller fascistisk – så husk, at du ikke træffer et valg for dig selv, men at du træffer et valg for alle. Du vælger, at du hellere vil opgive din frie vilje til en anden – og du vælger, at inden for dette system skal alle underkaste sig det, hvad enten de vil det eller ej. Mænd er mænd, kvinder er kvinder, og at give dem magt over dig og alle andre er at give frit spil for den værste slags fordærvelse og korruption.
Tænk på hvor lidt fornuft de fleste menneskelige individer besidder – og indse så, at du giver en anden person, som med meget lav sandsynlighed besidder fornuft, magt og ret til at udøve vold over os alle.
Oversat af Lasse Birk Olesen, 2005.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.