Igen i denne uge kan man læse om, at børn af medlemmer af skoleudvalget i Københavns kommune af deres forældre sendes i privatskole frem for Folkeskole. Begrundelserne fra forældrene er familie, kvalitet og afstand til nærmeste skole. Nu kan man spørge om det er forargeligt, at politikerne i skoleudvalget foretrækker privatskole frem for den skole, de administrerer, Folkeskolen.
Det er det ikke. Det er ikke anderledes end hvis skattefinansierede fødevareproducenter helst spiser en privat producents mad, eller kokken i et folkekøkken ikke vil røre sin egen mad, men helst spiser en andens koks mad. Således ikke forargeligt, men blot udtryk for, at de har en anden præference end flertallet af forældre.
Det er heller ikke dobbeltmoralsk. Dobbeltmoral forudsætter at man kræver noget andet af andre end man kræver af sig selv uden videre begrundelse. Politikerne kræver ikke noget andet af andre end af sig selv. De betaler jo for at sende deres børn i privatskole.
Det er således hverken forargeligt eller dobbeltmoral, når Folkeskolens politiske chefer foretrækker ikke at sende deres børn i Folkeskolen. Og man kan vel kun beundre dem for, at selv verdens dyreste Folkeskole ikke er god nok til deres børn. For hvem med overblik over skolemarkedet vil have lavet sine børn om til homogeniseret hakkekød, når der er et alternativ?
Berlingske

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.