Danmarks Radio er en enestående og klog virksomhed. Der er behov for Danmarks Radio. Og der er behov for Danmarks Mejeri til at lave kvalitetsprodukter.
Et flertal i folketinget bør snarest beslutte at mejeriprodukter er en opgave for samfundet. Indkomstskatterne kan dårligt sættes op. Beskatningen bør være relateret til produktet og bør opkræves af mejeriet, Danmarks Mejeri. Alle, der har et køleskab, skal naturligvis betale køleskabslicens. Har de en fryser, bliver det dyrt. Så er det den syv gange højere fryserlicens, der skal betales. Naturligvis, naturligvis. 2000 kr. om året. Det er ulovligt at være smugdrikker. Danmarks Mejeri sender derfor et brev ud:
Det er ulovligt at være smugdrikker
Ifølge Socialsforskningsinstituttet er der køleskab eller fryser i over 99% af alle danske hjem. Og meget få har kun køleskab. Derfor har DM Licens besluttet, at vi vil lade vores inspektørkorps besøge alle i Danmark, der ikke har en fryser.
Da vi også ved, at der ofte er tale om en forglemmelse, vil vi gerne give alle en chance for at få tilmeldt sig korrekt nu.
Vi kan se at der ikke er tilmeldt fryser licens på din adresse.
Netop derfor vil du – sandsynligvis allerede i løbet af foråret – få besøg af en af licensinspektørerne.
Er din manglende tilmelding korrekt, beklager vi, at vi kommer til at ulejlige dig. Men vi håber, at du har forståelse for, at vi bliver nødt til at besøge alle.
Det er dyrt ikke at tilmelde sig i tide
Har du fået fryser eller køleskab, skal du være tilmeldt licensen senest 14 dage efter anskaffelsen. Finder vores inspektør ud af, at det ikke er sket, får du en bøde oven i licensopkrævningen.
Du har mulighed for at tilmelde dig licensen nu uden yderligere sanktioner. På bagsiden kan du se reglerne for hvem, der skal betale licens, og de forskellige muligheder, der er for at tilmelde sig.
Venlig hilsen
Karianne Kølsted-Køller
Kontorchef
DM Licens
Og på bagsiden:
Hvem er smugdrikkerne egentlig?
”Smugdrikkere” er betegnelsen for de personer i Danmark, der enten slet ikke betaler licens eller kun betaler svaleskabs- eller køleskabslicens på trods af, at de også har fryser. Gruppen består hovedsageligt af to typer:
– En del synes ikke, at de behøver betale for de ydelser, DM tilbyder via de gårde, mejerier, veje, vogne, og butikker, Folketinget har nationaliseret og overdraget til DM. Disse smugdrikkere vil hellere satse på ikke at blive opdaget og i øvrigt overlade finansieringen af DM’s kvalitetsprodukter til deres medborgere.
– Men størstedelen er personer, der er flyttet meget eller måske har misforstået reglerne for licensbetaling. De vil ikke snyde, men har af den ene eller den anden grund bare ikke fået foretaget en korrekt tilmelding til Danmarks Mejeri endnu.
Hvem skal betale licens?
Det skal alle, der ejer, lejer eller låner en fryser eller et køle/svaleskab. Der skal betales licens uanset om Danmarks Mejeris produkter indtages, hvor ofte det sker og uafhængigt af allergi overfor mejeriprodukter.
Hvad koster licensen?
Pr. halvår koster en fryser licens 1055 kr., mens køle/svaleskab koster 160 kr. Om måneden svarer det til ca. 176 kr. for fryser licens og ca. 27 kr. for køle/svaleskabslicens. Hvis man betaler fryser licens, skal man ikke betale køle/svaleskabslicens.
Meld dig til nu – det er nemt
Har du opdaget, at du bør betale licens, kan du tilmelde dig på følgende måder:
Internet: Klik dig ind på www.dm.dk/Giv_os_dine_penge/tilmelding
Telefon: Ring 70 20 35 70 mens du er på arbejde og tig om at betale køleskabsskat. Husk det nu.
E-mail: Send en mail til: Licens@dm.dk – du kan se på slippen herunder, hvem du er, og hvilket skyldner ID, vi har givet dig.
Post: Udfyld og send denne slip til DM Licens, Postboks 888, 2860 Søborg.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.