Det korte svar: indtægter fratrukket udgifter.
Det lidt mere sofistikerede: det afhænger af omsætning på kampen samt tilbagebetalingsprocenten.
Lad os se nærmere på hvordan vi bedre kan få en forståelse af bookmakernes indtjening på et givent væddemål…
 

Bytte bytte købmand

Som al anden købmandskab er en bookmakers indtjening afgjort af den pris han kan indkøbe sit produkt til kontra hvad kundernes (spillernes) er villige til at betale for det samme produkt. Med køb skal i dette i dette tilfælde forstås som at spillerne ´køber´ deres væddemål af bookmakeren og loven om udbud og efterspørgsel træder i kraft.
Hvis købmanden kræver en pris, som en kunde vil betale, så er der belæg for at indgå en aftale. Kræver købmanden en højere pris end en kunde vil give, så tjener købmanden sandsynligvis ingen penge på sit produkt eller service.
På samme måde er det for en bookmaker.
 

Kloge penge vs dumme penge

Huset vinder altid! –
Lyder et udsagn, og hvorfor nu det. Eller rettere hvordan?
For at forstå hvordan en bookmaker fungerer er det nødvendigt at kende til nogle centrale begreber: chancevurdering, tilbagebetalingsprocent og betvalue.
 
Chancevurdering
Når du foretager en chancevurdering af en kamp, estimerer du sandsynligheden for de forskellige udfald. Du forsøger altså at værdisætte kampen på samme måde som en bookmaker.
Du kan læse mere om hvordan du foretager en korrekt chancevurdering her:
Link: http://www.betxpert.com/betting-ordbog/chancevurdering
 
Tilbagebetalingsprocent
Når du har foretaget din chancevurdering, lige som bookmakeren, er det tid til at se nærmere på de odds du kan spille på. Oddsne du tilbydes af en bookmaker er baseret på deres vurdering af en given kamp.
Du kan læse mere om, hvordan du beregner den teoretiske tilbagebetalingsprocent her:
Link: http://www.betxpert.com/betting-ordbog/chancevurdering
 
Betvalue
At kunne beregne bet value er essentielt for en hver vindende oddser eller bookmaker. Det betyder kort sagt, om der er værdi i at spille på et givent udfald.
Det kan godt være at Brøndby går ind som storfavoritter til en kamp, men der er ikke ensbetydende med at værdien ligger i et spil på sejr til Brøndby.
Du kan læse mere om Bet value her:
Link: http://www.betxpert.com/betting-ordbog/betvalue
 

Pre bet eller live bet

Hvor det tidligere kun var muligt at spille på begivenheder, før de startede, så er det i dag muligt at placere væddemål undervejs i et spil. Dette kaldes for live betting.
Når du better live er det vigtigt at du hele følger med i den valgte begivenhed, hvad enten det er en fodboldkamp eller et politisk valg.
Der sker konstant ting som ændrer variablerne for odds sætningen, og hvis du er skarp, kan du ofte få et langt bedre odds, end du ville have gjort før kampen.
Et redskab som mange oddsere gør flittigt brug af er Livescore, da det giver muligheden for at følge specifikke kampe undervejs mens de spilles.
Du kan følge med i live score her:
Link: http://www.livescore.com/
 

De sorte svaner

I april 1987 faldt lodtrækningen til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen i fodbold ud, således at Skagen fra Jyllandsserien fik fornøjelsen af at skulle op imod mastodonterne fra Vestegnen, som samme år havde nået kvartfinalen i det der i dag svarer til Champions League.
En noget nær uhørt bedrift i dansk fodboldhistorie og det var da også mest et spørgsmål om sejren skulle være af tocifret størrelse.
Nu kendes de nøjagtige odds for den specifikke kamp ikke, men det virker som en rimelig antagelse at Skagen næppe var forhåndsfavoritter.
Lige som nogle australske forskere på et tidspunkt opdagede de berømte ´sorte svaner´, så findes der også svaner i fodbold.
De ´sorte svaner´ betyder, at op til et vist tidspunkt var den gængse opfattelse, at svaner KUN kunne være hvide, lige indtil et hold forskere opdagede der også fandtes sorte svaner – og dermed skete et paradigmeskifte.
Måske noget af en påstand, men op til kampen, skulle der nok ledes længe efter en begejstret formand for den lokale klub, som oprigtigt troede på at Skagen ville have en kinamands chance.
 
Ved pausen stor der da også 1-0 på tavlen til de blå gule.
Der manglede ikke mere 3 minutter på stadionuret, da det lykkedes en spiller fra Skagen at score det forløsende mål, som sikrede Skagen forlænget spilletid. En trekvart sejr i sig selv.
Brøndby pressede på og fik udlignet til 2-1, men blot for 2 minutter efter igen at se en skagen spiller rage bolden ind over stregen til 2-2.
Straffesparkskonkurrence.
Om det var nerverne der pludselig spillede de blå gule spillere et puds, skal være usagt, men faktum er, at det lykkedes skagen spillerne at score på 5 ud af 5 straffespark på en ung Peter Schmeichel, mens skagens målmand reddede to spark fra pletten og dermed var miraklet i Skagen en realitet.
At oddse kan være en sjov og underholdende ting med drengene om lørdagen og tilfører lidt kolorit. Men der er en grund til at ´huset altid vinder´, så sørg for at kende din risiko og mulighed.
Du sender jo ikke dumme penge af sted til bookmakeren, vel?
Photo by Steve Jeffries

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.