[quote_box name=””]”Tager i imod Bitcoins?”[/quote_box]

Det er stadig et fåtal af butikker i Danmark som tager imod betaling i kryptovalutaen Bitcoins. Samtidig er der næsten ingen hæveautomater som veksler bitcoins til danske kroner. Men med britiske E-coin.ios nye hævekort, behøver du ikke længere spørge “Tager i imod bitcoins” – Du kan istedet sige “på beløbet!”.
E-coins E-Card er et hæve- og betalingskort som bygger på Visakort platformen, og er integreret med en multisignatur bitcoin wallet  (BitGo). Det kan bedst beskrives som en pakkeløsning, der har kombineret flere services, der tilsammen giver en spændende synergi: Med en konto hos E-coin kan du hæve og bruge dine bitcoins i butikker og hæveautomater over hele verden – Også i Danmark.

“De gammeldags banker og finansielle institutioner er vanskelige at få til at samarbejde med bitcoin. Men vi har nået et gennembrud ved at integrere bitcoin-teknologi med et betalingskort der kan fungere med den allerede eksisterende Visa infrastruktur.” udtaler Georgy Sokolov, medstifter af E-Coin.

Når du har oprettet en konto hos E-coin, får du tilknyttet bitcoin adresser du kan indsætte indsætte bitcoins på. Næste trin er at bestille hævekortet – Typisk tager det under en uge for det fysiske kort at nå frem til adresser i Danmark, og kortet kan så aktiveres og tages i brug, samme dag som det modtages.
Betalingskortet virker umiddelbart ligesom almindelige hævekort, med chip og magnetstribe. Det kan bruges på nettet og i millioner af hæveautomater og forretninger over hele verden, sådan set ligesom du er vant til.
Finten består i, at du så kan veksle dine indestående bitcoins til dagskursen, og så bruge beløbet i lokal valuta.

“Bag kulisserne er det rimeligt komplekst at veksle Bitcoins til lokal valuta, og så overføre det til betalingskortet. Men for kunden er det lynhurtigt og ligetil. Du kan bogstaveligt talt nå at veksle mens du står i kø til hæveautomaten – og så kan du hæve dine bitcoins som kontanter med det samme.” fortsætter Georgy Sokolov

Men hvis du ligefrem skal nå at veksle i køen, så forudsætter det en smartphone med pålidelig internetadgang. Du skal logge ind, og lave overførslen manuelt – Det er ikke automatiseret.
Hævegrænsen i automater er godt 7000 kr, og mere end det dobbelte på almindelig køb (og “over beløbet”) medmindre du indsender dokumentation på din identitet – Så er der no limits. Det er en lovgivningsmæssigt restriktion, som netop skal forhindre at man bruger den her type betalingskort til storstilet hvidvask af sorte penge (i tilfælde man pumper store mængder penge igennem systemet, så vil Skattefar sikkert gerne have lidt ID).
Hvis du alligevel kan nøjes med grænsen, eller opretter flere brugere, så kan du – sådan teoretisk set – oprette din konto under pseudonymet Mr. McLOVIN. Eller Ross Ulbricht. Eller John Galt. Oprettelsesadressen behøver nemlig ikke være den samme som leveringsadressen.. Så det er sikkert ikke uden grund, at kortet – præcis som ved illustrationen – er sort som sorte penge, og potentielt ganske anonymt.
Det fysiske hævekort er udstedt af MyChoice og Wave Crest Holdings Ltd., med E-coin som partner – og Indestående midler på e-coin kontoen, er forsikret af XL Group. Selve bitcoin sikkerheden står BitGo for. – Så den skulle være go´ nok..
Lyder det alligevel for godt til at være sandt? Liberator har fået et sort kort ind ad brevsprækken, og tester løs i løbet af ugen – Stay tuned for en anmeldelse.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.