Man siger at selv en blind høne finder et korn engang imellem og det var præcis det der skete i december sidste år da en af parasitikerne på borgen, nærmere kendt som kulturminister Marianne Jelved, fyrede ‘Danmarks Radios Underholdningsorkester’ og med et trylleslag degraderede ensemblet til at have den lidt mere beskedne titel ‘Underholdningsorkestret’. Nok kostede det et engangsbeløb på 50 millioner at smide dem på porten, 20 millioner mere end det i forvejen årligt kostede at have dem på lønningslisten, men men men, lad os ej være for pedantiske i tider som disse og istedet glæde os over at der nu er ét dræn mindre af danskernes hårdtjente penge.
Nyheden blev ikke overraskende mødt med en smule forbeholdenhed fra Underholdningsorkestrets side, men istedet for at give op og lægge deres hidtil tvangsfinancierede instrumenter på hylden så slog overlevelsesinstinktet til for fuld skrue, hvilket manifesterede sig i en hastigt organiseret, og umiddelbart ret optimistisk, indsamling igennem Kickstarter.

Som det kan ses på ovenstående skærmprint var betegnelsen ‘optimistisk’ måske endda en underdrivelse.
I skrivende stund har det lystige spillekompagni i løbet af 32 dage kun nået at få skrabet 1/3 af de i alt 3 millioner de har sat som mål for indsamlingen og med kun 8 dage tilbage ser det ikke ud til at opbakningen er helt så overvældende som man skulle tro hvis man læser deres egen beskrivelse af sig selv på crowdfunding-siden.
Ak ja, hvis bare orkestret kunne veksle selvforherligelse og vrangforestillinger om til kroner og ører, så ville de svømme i mængder af penge der i sammenligning ville få størrelsen af Joakim von Ands kontoudtog til at ligne Pia Kjærsgaards personlige burka-budget. Der er ikke et øje tørt når man læser vendinger og udtryk der spænder over hele følelsesregistret; fra det poetiske: ‘Danmarks mest folkekære orkester’ og ‘opleve magien’ – til det direkte dramatiske: ‘Vi er mange, der ikke vil tillade, at orkestret bare lukkes.’ (Uha! Den går lige i mellemgulvet, kan du mærke det?)
Specelt sætningen “Danmarks mest folkekære orkester” kan man ikke undgå at hæfte sig ved, da de umiddelbart strækker den kognitive dissonans lidt langt ved at tro de nogensinde har været decideret ‘folkekære’, eftersom de hidtil har været finansieret af penge som hovedsageligt bliver indsamlet ved hjælp af intimidering og truen af flere hundrede tusinde mennesker, som tydeligvis ikke gider kaste en rød øre efter de musikalske nisser når det kommer til stykket.
Nogle vil sikkert synes min tone omkring underholdningsorkestrets situation er for hård og mangler medfølelse for de individer som nu står uden indtægt, men mit perspektiv er baseret på at selvom de nu befinder sig i en kedelig situation så ændrer det ikke på det faktum at deres indkomst som sagt indtil nu har været finansieret via afpresning, hvilket gør at min sympati for dem derfor kan ligge på et meget lille sted.
Hvis jeg skulle have ondt af dem, så skulle jeg også have ondt af en biltyvs kæreste som pludselig skal få sig et arbejde fordi der bliver opfundet låse tyven ikke kan bryde op eller synes det er synd for datteren af en voldelig narkobaron der mister sine lommepenge fordi de stoffer farmand plejer at sælge nu kan købes i den lokale 7-11 og han derfor ikke længere har monopol på markedet.
Men udover underholdningsværdien af underholdningsorkestrets episke kamp for overlevelse, så har hele situationen givet mig en idé: Istedet for at betale SKAT, så lad os lave en kickstarter for alle de ting som skattepenge går til nu, navnligt alle parasi…sorry… ‘politikernes’ lønninger, politiet, militæret, jobcentre, lysende bænke, skibakker, ledighedskurser, sangkonkurrencer, uddannelser og, ej at forglemme: Vejarbejde.
Jeg kan ikke forestille mig hvorfor nogen skulle være imod at skifte fra det nuværende system til indsamling, mindst af alt politikerne som aldrig er sene til at fortælle os alle hvor meget de gør for befolkningen og hvor gode de er til deres arbejde – jeg mener, hvis man ved at man er så populær og fantastisk så kan man da kun ELSKE konceptet af crowdfunding, for så kan man jo snildt ende med at tjene mere end nu hvor der jo er et loft på løn niveauet og alt muligt!
Hvis der er et sagligt argument imod at erstatte SKAT med frivillig betaling så kan jeg i hvert fald ikke finde det. Det er trods alt kun når folk ikke bliver truet med bøder og fængselstraffe for ikke at betale, at man kan finde ud af hvad de i virkeligheden ønsker at bruge deres penge på – og hvorfor skulle voksne mennesker ikke bruge deres egne penge som de selv har lyst?
 
Donationer modtages med kyshånd 🙂
Paypal: frostleslee@gmail.com
BTC: 1AqMGMjobqaUUA21iL9N54wfBHNaQLWbeU

 
 
 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.