I maj 1973 udkom Glistrups Lille Sorte ved Chr. Eriksens forlag. Det var en fiks lille sort satan af en bog, på under halvanden-hundrede sider, spækket med citater af Mogens Glistrup.
I redaktionen sad Peter Damborg og Torben Østerby. Igennem flere år havde de samlet citater sammen fra aviser, magasiner og så videre: kategoriseret dem; og udvalgt de allerfineste og mest koncise udtalelser.
Det var citater fra tiden før Mogens Glistrup blev fængslet; og før Glistrups politiske fokus faldt på “Muhammedanerne”. Man kan derfor i samlingen finde den klare og muntre tone, Glistrups kendte humor, og et fokuseret og glødende engagement vendt mod Staten og Skatten. I den forstand er værket en tidslomme: Men tematikkerne, og det anarkistiske engagement er evigt relevant.
Nu mere end 40 år senere, har Liberator derfor fonøjelsen af at genudgive citatsamlingen. Det gør vi i den ånd, der stod ved epilog-citatet i den originale udgivelse: “Samfundet må ikke hæmmes af alverdens enerettigheder, når det drejer sig om at gøre brug af det åndeligt skabte”.
Mange tak til Rune Tjørnild for arbejdet med at digitalisere teksten.
Alexander Kirkegaard
På vegne af Liberator.dk

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.