Der, hvor konservative adskiller sig fra liberale, er, ved hvorvidt staten skal spille en rolle, når det kommer til kultur og kulturbærende regler.
Senest har Lars Barfoed, Benedikte Kiær og Rasmus Jarlov skrevet en kommentar sammen i Berlingske om danske værdier, og hvordan venstrefløjen og Liberal Alliance prøver at underminere disse værdier.
Jeg giver dem ret i, at socialister ofte foreslår sære regler, hvor der tages sygeligt hensyn til forskellige befolkningsgrupper. Jeg kan kun give de tre konservative ret i, at der bør være grænser for, hvad danske politikere bør gå op i. F.eks. når kirkeministeren vælger at nedtone brugen af kristne budskaber på sine julekort, kan det kun kategoriseres som åndssvagt. Jul handler trods alt om kristendom, det behøver man ikke lægge skjul på. Andre religioner skal selvfølgelig lære at tage ligeså meget hensyn til kristendom, og derfor nytter det ikke noget at tage den form for latterlige hensyn.
Men at sammenligne det med at Radikale Venstre og Liberal Alliance ikke har noget mod, at folk selv må vælge, hvilket flag de flager med på deres egen private ejendom, er latterligt. Her er der netop mulighed for, at folk selv kan fremvise den kultur, som de finder vigtigst. Mon ikke at de fleste vælger det danske flag, medmindre der sidder en masse danskere og bare ønsker, at de måtte flage med det iranske flag.
Flagsagen handler ikke om, at alt kultur er lige godt. Eller det gør det måske for nogle medlemmer af Radikale Venstre og Liberal Alliance. For liberale handler det om, at et individ selv må bestemme, hvad personen gør på sin egen ejendom. Konservative kan kun lide privat ejendomsret, når det lige passer ind. Folk skal heller ikke have alt for meget frihed.
I kommentaren i Berlingske har de intet tilovers for, at der kommer stærk kultur ud af privat ejendomsret. For de tre konservative mener åbenbart, at alle danskere pludselig vil stoppe med at have danske værdier, hvis det var helt op til dem selv. Vores kultur er åbenbart så fattig, at vi alle sammen hellere vil være alt muligt andet.
Sandheden er, at meget af det som danskere kalder for dansk kultur, ikke findes på grund af lovgivning. Flertallet af danskere spiser flæskesteg juleaften og danser rundt om et juletræ. Der er ingen lov, der siger, at jul skal holdes sådan, men vi gør det alligevel, fordi vi er danskere.
Konservative beskytter ikke dansk kultur. De er blot fortalere for en dansk ensretning.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.