Frihed til selvforsvar

I Danmark er der ikke det store at gøre, hvis du bliver udsat for hjemmerøveri, hvis din kone bliver voldtaget eller hvis nogen vil slå dig ihjel. Du kan ikke forsvare dig selv med våben, for i Danmark har Folketinget besluttet, at våben skal være ulovlige. Dit eneste håb er, at politiet er i nærheden, når kriminelles vold går ud over dig. For det meste kan politiet først gøre noget, når det er for sent. Ved mord kan du af gode grunde være ligeglad med, hvornår politiet fanger den kriminelle.

Der er behov for, at vi tænker på frihed, når vi diskuterer våbenloven i Danmark. Det kan ikke være rigtigt, at man straffer borgere, som blot vil beskytte sig selv, fordi man tror, at man kan undgå, at kriminelle får adgang til våben. Især når det har vist sig, at kriminelle ikke har nogen problemer med at skaffe våben alligevel.

Forskel på våben
Det er vigtigt at påpege, at ulovlige våben i Danmark ikke blot er skydevåben. Du må ikke engang forsvare dig selv med knive eller peperspray. Folketinget har valgt, at alt der kan bruges til at overfalde andre, skal være ulovligt. Jeg har snakket med flere piger, der er bange for at gå hjem fra byen alene, og som derfor har valgt at have ulovlig peperspray med i håndtasken. Det virker underligt, at man ønsker at kriminalisere disse kvinder, bare fordi de er bange for at blive overfaldet eller voldtaget, når de tager hjem fra byen. Der er intet som tyder på, at disse kvinder er ude på at overfalde andre med peperspray.

Forbryderen, som kvinden er bange for, når hun går hjem fra byen, er ligeglad med, om folketinget har besluttet sig for, om peperspray eller knive er ulovlige. Forbryderens handling er allerede ulovlig, og forbryderen har derfor ikke det store at miste ved at bruge en ulovlig kniv til at overfalde andre mennesker med.

Selv hvis alle skydevåben var lovlige, hvis de blot var registrerede, ville kriminelle stadig bruge ulovlige skydevåben, da det selvfølgelig er sværere at spore kriminalitet, hvor man bruger ikke registrerede skydevåben.

Kriminelle har altid våben
Begrundelsen med at man har valgt at forbyde våben, fordi man vil forhindre kriminelle i at anskaffe sig våben, som de kan bruge til kriminelle gerninger holder ikke. Det er ellers grunden til, at alt diskussion om våbenlovgivningen er lukket i Danmark.

Argumentet blev sidst brugt, da man indførte en indskærpelse af knivloven. Der skulle sendes et signal om, at vi ikke accepterer nogle knive. Problemet var blot, at mange af de knivoverfald der fandt sted, blev udført ved hjælp af knive, der allerede var ulovlige i den gamle knivlov.

Den nye knivlov har blot betydet, at man hovedsageligt har ramt borgere, som man ellers normalt prøver at beskytte med lovgivningen. Det skaber absolut ikke et mere frit og sikkert samfund, at man giver lystfiskere bøder og fængselsstraf, fordi de f.eks. har haft en kniv med på deres fisketur. De kriminelle fortsætter med at gå i byen med ulovlige knive, som de altid har gjort. Kriminalitet forsvinder ikke, fordi man vælger at forbyde våben. Det betyder blot, at det kun er kriminelle, som har adgang til våben.

I den nuværende bandekrig, og i tidligere bandekrige, har man tydeligt set, at det ikke er noget problem for kriminelle at anskaffe sig skydevåben. Der er masser af våben i omløb i den kriminelle verden.

Våbenlovgivning har ramt de forkerte, fordi dem som ikke overholder regler er ligeglade med, om våben er ulovlige. Det er alle os, som overholder reglerne, som betaler prisen. Hvis du er uheldig og bliver udsat for et hjemmerøveri, er der ingenting at gøre, fordi du har ikke en chance for at forsvare sig mod en kriminel, som har et våben. Selv hvis skydevåben i hjemmet blot ville betyde, at den kriminelle skal bruge mere magt for at begå et hjemmerøveri, må det stadig være op til den enkelte husstand, om de ønsker at benytte muligheden for at forsvare sig mod hjemmerøvere ved at have et skydevåben i hjemmet. Det kan aldrig være en beslutning, der skal tages på Christiansborg.

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password