I en kronik, på Politiken.dk, har Ulrik Frost skrevet om, at kvinder skal foræres bestyrelsesposter gennem kvoter og slippe for at vaske tøj. Det hele i godhedens navn. (Det må næsten være en ironisk kronik)
Kronikken er fordumsfuld overfor mænd og primært baseret på personlige beretninger. Bl.a. hvad Ulrik Frost lige har set i fjernsynet. Men vi oplever alle sammen samfundet forskelligt, derfor kan du her læse mine personlige beretninger om mænd og kvinder inspireret af Carl Mars besættelse af mænds kønsorganer.
Mænd har nosser og det gør, at vi ser anderledes på tingene end kvinder. Det skal vi være stolte af. Ikke fordi det er bedre at være mand end kvinde, men fordi det nu engang er det, som vi er.
Allerførst vil jeg gerne påpege, at mænd med nosser ikke er bange for hverken kvinder eller mænd i magtfulde stillinger. Det vil da være nosseløst at være.
Beretninger fra skolen
Uddannelse har kun betydning, hvis du kan bruge den på en konstruktiv måde. Nogle uddannelser uddanner folk til arbejdsløshed, fordi de studerende reelt ikke har andre egenskaber, end de kan læse tykke bøger. En ren læsenørd kan ikke bruges til det store. Firmaer vil gerne have ansatte med den rette uddannelse. Men i de fleste erhverv skal du kunne meget mere end blot at have en lang uddannelse. Det bringer os til den første personlige beretning.
Da jeg gik i folkeskole opførte pigerne sig pænt, mens drengene var fremme i skoene og tit lavede ballade. Ikke noget alvorligt men nok til at mange af os sad en del på den forkerte side af døren, når der var undervisning. Vi var nysgerrige – blot ikke altid efter hvad vi lærte på skolebænken. Det er vigtigt at være nysgerrig, hvis du vil frem i livet. Du skal have lyst til at gå nye veje og åbne nye døre.
Denne nysgerrighed mødte jeg også, da jeg gik på handelsskolen. Her mødte jeg en masse fyre, der snakkede om at starte deres eget firma. Det var ligegyldigt hvilken slags firma. Bare tanken om at være selvstændig, og kunne skide på alle de regler, som andre altid satte op for os.
Mens jeg gik på handelsskolen nåede jeg aldrig at møde nogen kvinder, der ville starte deres eget firma. Det ville ellers være en let adgang til en toppost for en kvinde, hvis hun lavede sit eget succesfulde firma.
Men det kræver nosser at satse på et liv som selvstændig.
Lønmodtagere
I Danmark handler debatten mest om lønmodtagere. Kvindekvoter skal tvinge virksomheder til at sammensætte deres bestyrelser ud fra køn fremfor hårdt arbejde og kvalifikationer. I de fleste virksomheder kræver det hårdt arbejde over en længere periode at få en toppost.
Når det handler om arbejdstimer på langt sigt, har mænd en kæmpe fordel i forhold til kvinder. En mand med nosser er ikke bange for, at han aldrig får børn. Han tænker, at det aldrig er for sent at få et barn, så han kan altid vente. Mænd har stor tiltro til deres nosser, og de er sikre på, at de stadig kan få børn, når de er 80 år.
Sådan tænker kvinder ikke. Når de er mellem 30-40 år, begynder de at tænke, at nu er det sidste chance. Jeg har oplevet dette flere gange, de steder jeg har arbejdet. Et sted jeg arbejdede, var der en kvinde, som aldrig snakkede om børn og hun arbejdede altid hårdt. Hun var nok en af de kvinder, som feminister ville sige, skal have en bestyrelsespost med det samme gennem et kvotesystem. Nærmest fra den ene dag til den anden begyndte hun at snakke om babyer. Hun fortalte os, at nu skulle det være, hvis hun skulle nå at have et barn. Hendes fokus var skiftet. Mændende arbejdede videre.
Ovenstående eksempler er blot for at påpege, at bare fordi kvinder tager en uddannelse, er det ikke ensbetydende med, at de er karriereorienterede i resten af deres liv. Der er stadig forskel på, hvad folk finder vigtigt i deres liv, og det er ikke kun kønsbestemt. Det statistikker viser os, er ikke undertrykkelse af kvinder, men at mænd og kvinder (overordnet set) har forskellige præferencer, når det kommer til familie og arbejde.
Staten kan (bør) ikke ændre på, at mænd har nosser, og at det giver os nogle andre præferencer end kvinder. Den enkelte kvinde kan sagtens vælge karriere, som det vigtigste i hendes liv, hvis hun ønsker det.
Det er vigtigt, at mænd med nosser står sammen og afviser alle former for offentlig kastration af vores køn. Feminister og nosseløse mænd må lære at leve med, at vores nosser er kommet for at blive.

Join the Conversation

16 Comments

 1. Så måske mænd kunne vise at de har nosser ved at lade kvinderne komme ind så vi kunne bruge deres evner også

 2. Så måske mænd kunne vise at de har nosser ved at lade kvinderne komme ind så vi kunne bruge deres evner også

 3. Så måske mænd kunne vise at de har nosser ved at lade kvinderne komme ind så vi kunne bruge deres evner også

 4. Udmærket indlæg, og vi kommer ikke udenom at der bare er nogen forskelle på mænd og kvinder, og på individer for den sags skyld. Ligeledes kommer vi heller ikke udenom at det kræver konsistent hårdt arbejde over lang tid, samt erfaring at lande et virkeligt top job og/eller bestyrrelsespost. Mangler den ene af de to ting, så kvalificerer man ikke til en toppost. Uanset hvilket køn man har. Kønnet er og bliver ikke nogen kvalifikation i sig selv. Og skal aldrig blive det igen.

 5. Udmærket indlæg, og vi kommer ikke udenom at der bare er nogen forskelle på mænd og kvinder, og på individer for den sags skyld. Ligeledes kommer vi heller ikke udenom at det kræver konsistent hårdt arbejde over lang tid, samt erfaring at lande et virkeligt top job og/eller bestyrrelsespost. Mangler den ene af de to ting, så kvalificerer man ikke til en toppost. Uanset hvilket køn man har. Kønnet er og bliver ikke nogen kvalifikation i sig selv. Og skal aldrig blive det igen.

 6. “Jeg vil bare gerne høre – hvor kan man nu i DK finde mænd ed nosser? Findes de?”
  Ja du har åbenbart ikke nogen, eftersom du er anonym…

 7. “Jeg vil bare gerne høre – hvor kan man nu i DK finde mænd ed nosser? Findes de?”
  Ja du har åbenbart ikke nogen, eftersom du er anonym…

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.