Ytringsfrihedens grænse i den liberale tankegang

Er man liberal går man ind for ytringsfriheden. Det er vel ikke noget der kommer bag på nogen. Eller?

Muslimernes helligste ko Muhammed må ikke afbilledes ifølge muslimerne selv, men her i den vestligt liberale verden, mener man at det må man godt. Fordi vi er kommet længere. Vi mener at intet er helligt, og kunsten eller entertaineren må latterliggøre alt der er imellem himmel og jord, MEN ikke det der findes på jorden.

De liberales hellige ko er den private ejendomsret, og hermed også retten til at eje sit eget brand. Louis Vuitton har lagt sag an imod den danske kunstner Nadia Plesner, der har malet Dafurnica, der er en kommentar til nøden i Dafur, og hvordan den gøres ligegyldig i vore tids mediebillede. Stilen er en malet collage, med visninger af de ikoner, som er i vores hverdag. Facebook, Paris Hilton, Paramount og så en lille sulteneger med en taske over armen og Hiltons hund. (Måske gaver fra en ny Californisk adoptivmor?)

”DETTE ER TIL SKADE FOR LOUIS VUITTONS BRAND.” Må det have lydt på deres kontor, og derfor har de taget juridisk tiltag.

Lidt ligesom der må have lydt:

”DETTE ER TIL SKADE FOR ISLAMS BRAND” i de fundamentalistiske islamiske lande, hvor de så gjorte brug af de sanktioner, de kunne.

Begge dele er stupide. Maleriet peger ikke engang på Louis Vuittons Brand, som andet end en lille detalje til den store kommentar. Hvorimod den direkte hensigt med Muhammad-tegningen var at pege på denne ”brist”, som er i den muslimske ytringsfrihed.

Glæder mig til at jyllandsposten, laver en fotoserie med billeder af designtasker i mindre fallerede billeder end disse er vant til.

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password