Det sort’ og hvide flag

Advarsel! Denne artikel er i den lettere ende. Dog skal det siges, at lettere emner nogle gange kan dække over en (h)vis dybde. Så hermed mine fredagstanker…

Inden jeg kommer til sagen, vil jeg tilslutte mig følgende postulat: Symboler samler og styrker bevægelser og kan, uden at lyde socialkonstruktivistisk, være nødvendige for den sensemaking og autokommunikation alle organisationer har brug for internt såvel som i eksterne relationer. Vi frihedsorienterede har som gruppe betragtet en tendens til at være kritiske og stærkt individualistiske – tak Gud for det! Men vores konstant higen efter egen frihed og selvhævdelse skaber en masse spændinger blandt os og pegen fingre. Dette er egentligt godt. Nogle vælger at kæmpe i partier, andre på blogs, andre igen gennem erhvervsaktivitet og så videre. Tilbage står udfordringen imidlertid, at vi stadig har en del til fælles, ligegyldigt om man så argumenterer for individets frihed ud fra naturret, vækst, religion eller noget fjerde. Men hvorfor kan vi så ikke samle os om et fælles symbol? De røde har jo deres faner som dækker over næsten lige så mange forskellige opfattelser af deres ideologi, som et lignede symbol for os skal kunne.

Nogle har i fraværet af et fælles symbol valgt at tage amerikanske symboler til sig. Stars and Stripes, Don’t tread on me med slangen på gul baggrund, Frihedsgudinden, eller min personlig favorit med reference til the 10th amendment; Sydstatsflaget. Disse er dog ikke vores flag, og er enten viet til en særlig historisk begivenhed, eller underlagt en konstant ændrende opfattelse. Eksempelvis er USA i dag er jo desværre ikke Jeffersons USA.

I Danmark har Liberal Alliance lanceret en svale som logo. Meget Rock & roll må man sige… Jeg kan egentligt godt lide tanken. Den symboliserer måske den enlige svales kamp. Personligt ville jeg have gået hele vejen og tilføjet en kvist i næbbet… Noget med at bygge på de ressourcer man har. Endnu bedre, så kunne man under have nogle hænder der bryder fri af kæder, med en slet skjult reference til skattetrykket. Nå… Det er jo egentligt ligemeget, for selv vist Liberal Alliance synes det var nogle fantastisk ideer, så ville det bare være min mening, og der er sikkert mange med en anden. Vigtigst af alt, ville det ikke være et flag for hele den danske frihedsbevægelse. Blot et flag for et parti, som i teorien kunne blive støtteparti til en SF-DF regering i morgen.

I stedet skal man måske se på noget andet. Hvis denne øvelse udi branding skal lykkedes, så skal vi finde et symbol som ingen kontrollerer. I den henseende faldt mit blik på Dannebrog. Et nationalt flag handler om at bekende tilhørsforhold. Vi ved fra studier, at indvandregrupper der tager deres nye nations flag til sig, er mindre udsat for racisme og hurtigere bliver integreret, end grupper der ikke gør det – Det selvom de stadig skulle have en anden religion og smag. Det er nemlig magien ved nationale flag, de samler i en gruppe, uden forventning om at de individuelle medlemmer er enige om alt.

Og rolig nu… Det her handler ikke om, at jeg er blevet national. Eller at jeg skulle misunde Dansk Folkeparti deres fornemme og slet underspillede æstetisk udtryk. Nej, mit forslag er lidt videre end det. Vores fane skal være et sort Dannebrog. Samme demissioner og det hele. Den røde farve er blot skiftes ud med en sort. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, så har ingen dansk bevægelse før brugt dette symbol. Fremfor en ren sort fane, som kan forvekslet med autonome, konservative og andre socialiser, vil det sorte Dannebrog sende et klart symbol med dets hvide kors om orden og ret. Husk på, at selv et anarkokapitalistisk samfund ikke er et samfund uden regler – Reglerne er blot accepteret på frivillig kontraktuel basis.

Tænk tanken engang… Hvis en demonstration nogensinde mod efterløn blev stor nok, så junne man se alle typer af frihedshungrende danskere under sorte Dannebrog. Eller endnu vildere; Det sorte Danneborg vejrende i vinden over Skatteministeriet, mens ophørsudsalget er i fuldt sving og initiativrige iværksættere kommer afsted med hvert deres hæve-skænkeskrivebord til 100 DKK stykket til deres nyeste IT eventyr. Eller hvis de undertrykkende masser i den offentlige sektor og på overførselsindkomst ikke slipper deres voldsgreb på os producerende mennesker, så vil det sorte Dannebrog jo klart symbolisere hvilken del af befolkningen du tilhører i en uafhængighedssaktion mellem de skabende og de nassende.

Og nå ja, når vi nu er på den tanke, så er jeg naturligvis også parat til at acceptere et flag for os, som blot er en sort M16 på hvid baggrund… Lande hvor befolkningen har fri adgang til sådan nogle, har det jo med at have en marginal skatteprocent langt under de 40%.

0 comments

Sign In

Reset Your Password