Ekstra Bladet har via aktindsigt fundet ud af, at i 2009 betalte Økonomi- og Erhvervsministeriet ca. 10 mio. kr. til det britiske bankfirma Rothschild i forbindelse med arbejdet med bankpakke II tilbage i foråret 2009. Omkring 1 mio. kr. gik til dækning af hoteller, flybilletter og taxakørsel, som firmaet fik udbetalt uden at aflevere et eneste bilag. En del af de udleverede dokumenter var dog lettere redigeret af ministeriet.
Jeg synes ikke Liberator skulle stå tilbage for Ekstra Bladet, så jeg søgte i mellemtiden aktindsigt i den oprindelige Bankpakke I, for at se om der var en lignende kontrakt. Det var der. Her er hvad, der kom ud af det:
Utilfredsstillende. Jeg tog derfor hen på Dag Hammarskjölds Allé for at søge hjælp hos nogen, som holder godt øje med, hvad der sker i det danske samfund: Den Amerikanske Ambassade. Det var heldigvis tirsdag, hvor de deler diverse flyers ud. Blandt dem var det oprindelige dokument ucensureret:
Nå, ja.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.