Death by organic poison!
(forklaring følger)
Jeg har aldrig været specielt meget for punk, dog har jeg en svaghed for gamle 70′ og 80′ punk bands. Specielt bands som Dead Kennedys og The Clash (jaja, der er milelængder mellem de to bands) og der er heldigvis masser af fede sangtekster at tage af, så her får i en lille genemngang af et nummer 🙂
Et favorit nummer er og har længe været California Übber Alles af Dead Kenndys.

Et nummer der, ifølge min fortolkning, beskriver et dystopisk scenarie hvor et politisk korrekt facistisk styre reagerer, muligvis er dette sådan verdenen vil se ud hvis et facistisk Cafe Latte segment havde magten!

Zen fascists will control you
Hundred percent natural
You will jog for the master race
And alway wear the happy face
Close your eyes, can’t happen here
Big bro’ on white horse is near
The hippies won’t come back you say

Now it is 1984
Knock knock at your front door
It’s the suede denim secret police

They have come for your uncool niece
Come quietly to the camp
You’d look nice as a drawstring lamp
Don’t you worry it’s only a shower
For your clothes here’s a pretty flower
Die on organic poison gas
Serpents eggs already hatched
You will croak you little clown

Så budskabet værende, lige meget hvilke værdier du prøver at trække ned over hovdet på mig, om det så er zen gymnastik med efterfølgende økologisk yoghurt eller strækmarch med efterfølgende fællessang, så forblive det facistisk når midlet er tvang.

Join the Conversation

4 Comments

 1. Jeg er også ret glad for den sang! Og den er i disse dage endnu mere aktuel, specielt hvis man får sidste linie med i hvert vers:
  The hippies won’t come back you say,
  Mellow out or you will pay!
  samt:
  You will croak you little clown
  When you mess with President Brown
  Hvor President Brown referer til Demokraten Jerry Brown, der lige er blevet valgt til ny Guvornør i Californien. Jerry Brown var netop også guvornør dengang i 1979, hvor Jello Biafra skrev teksten til California Über Alles. Senere lavede DK en anden version af sangen, der hed We’ve got a Bigger Problem Now, med Ronald Reagan som hovedperson. sjovt nok, er jeg ikke helt så enig i teksten i den, selvom jeg finder den ustyrlig morsom.
  Jello Biafra er godt nok en rød tosse, men han har ganske ret i at statens vold er noget skidt.

 2. Jeg er også ret glad for den sang! Og den er i disse dage endnu mere aktuel, specielt hvis man får sidste linie med i hvert vers:
  The hippies won’t come back you say,
  Mellow out or you will pay!
  samt:
  You will croak you little clown
  When you mess with President Brown
  Hvor President Brown referer til Demokraten Jerry Brown, der lige er blevet valgt til ny Guvornør i Californien. Jerry Brown var netop også guvornør dengang i 1979, hvor Jello Biafra skrev teksten til California Über Alles. Senere lavede DK en anden version af sangen, der hed We’ve got a Bigger Problem Now, med Ronald Reagan som hovedperson. sjovt nok, er jeg ikke helt så enig i teksten i den, selvom jeg finder den ustyrlig morsom.
  Jello Biafra er godt nok en rød tosse, men han har ganske ret i at statens vold er noget skidt.

 3. Nu er Jello jo ikke decideret rød. Han går op i individdets frihed og har selv sagt at han ikke ville være glad for at have f.eks. et renovationsjob, selvom han respekterer folk der gør det. Han ville hellere satse på det der lykkedes for ham og derfor ville han ikke bryde sig om at blive tvunget til et job for at hjælpe det fælles gode.

 4. Nu er Jello jo ikke decideret rød. Han går op i individdets frihed og har selv sagt at han ikke ville være glad for at have f.eks. et renovationsjob, selvom han respekterer folk der gør det. Han ville hellere satse på det der lykkedes for ham og derfor ville han ikke bryde sig om at blive tvunget til et job for at hjælpe det fælles gode.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.