Dette indlæg er en del af artikelserien “Liberators poesibog” hvis formål er beskrevet i et tidligere indlæg.
Mikael Jalving er ph.d. i historie fra European University Institute i Firenze. Han er kendt som skribent på blandt andet Berlingske Tidende og Jyllandsposten, samt forfatter til flere bøger. Mikaels svar er fremkommet ved mailkorrespondance.

Navn? Mikael Jalving
Alder? 41
Hvad laver du til hverdag? Driver mit lille foretagende Ord der Virker, der bl.a. leverer blogs og kommentarer til Jyllands-Posten
Din yndlings liberale bog/film/musik? Hayeks ”Vejen til trældom” gjorde mig høj i min ungdom, siden er så meget kommet til, at jeg knap nok ikke kan fremhæve noget. Allan Blooms ”Historien om Vestens intellektuelle forfald” husker jeg dog stadig. Film? Musik? Efter min mening bliver kunst, der vil være politisk, meget hurtigt ualmindelig trættende og flad. Er Eminem eller J.S Bach liberal? Spørgsmålet er irrelevant.
Hvorfor er du liberal? Jeg er økonomisk liberal, fordi jeg mener, at en fri markedsøkonomi ikke blot er den bedste garant for velstand, men tillige rummer afgørende moralske kvaliteter. Jeg er politisk konservativ, fordi jeg mener, at markedet ikke kan stå alene, hvis individet skal sikres de mest grundlæggende frihedsrettigheder.
Livret? T-bone-steak og en stor, skummende fadøl.
Din liberale helt? Adam Smith, Thomas Jefferson, David Hume, hele galleriet fra den skeptiske, borgerlige oplysning
Det bedste/værste i DK ud fra et liberalt synspunkt? Velfærdsstatens magt over sjælene. Det bedste? Ingen krig i gaderne. Endnu.
Hvad var dit drømmejob som barn? Brandmand. Måske skulle jeg bare have holdt fast i det. Der skal nok komme flere brande.
Tre ting på en seastead? Hvad er det?
Ellers andet vi bør vide? Læs min kommende bog om Sverige.

Join the Conversation

2 Comments

  1. “Ellers andet vi bør vide? Læs min kommende bog om Sverige.”
    En bog om Sverige? Ellers tak. Hvis jeg vil pine mig selv, så pisser jeg på et elhegn.
    Ellers, sjovt interview 🙂

  2. “Ellers andet vi bør vide? Læs min kommende bog om Sverige.”
    En bog om Sverige? Ellers tak. Hvis jeg vil pine mig selv, så pisser jeg på et elhegn.
    Ellers, sjovt interview 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.