En gedigen ristning af vores samtid

Her er en af de bedste digtsamlinger fra 2010, og en af de mest bidende skildringer af det formyndersamfund der omslutter os i dag. Skynd dig ned til din bogpusher og f√• fat i et eksemplar ūüėÄ

‚ÄĚDet her er ikke klunketid, det her er heste√¶dernes krise‚ÄĚ

Thomas Boberg

Hesteæderne

Gyldendal

96 sider.

*****-

Jeg vil gerne starte med at skyde al min sure mavesaft ud, der er enkle stavefejl, som kan være meget forstyrrende i en digtsamling, og der er en side der har flyttet sig længere ud i margenen på mit eksemplar, for hold da fast dette er saftsuseme en god bog.

Thomas Boberg har i sin femtende digtsamling, grillet sin samtid. I en beskrivelse af et lille samfund med konsulen der bor omkring sin falske s√ł, og heste√¶derne der l√łber rundt i gaderne under opsyn af hestepiskere.¬†

Bogen er delt i to, de sidste tre sider er en lille kortprosatekst med en maler der beskriver apokalypsen. En undergangshistorie med grobund i en ny istid, et anarki hvor heste√¶derne jagter hinanden, og hvor ‚ÄĚkunsten r√•dnede op i en kosmisk skandale.‚ÄĚ Der sendes ogs√• en tak til fangevogteren Frantz,¬† som efter min formodning er Frantz Kafka. Bogen er ogs√• meget Kafkask, i sin beskrivelser af undertrykkelse i en ironisk men dog seri√łs tone.

Selve digtene er prosaiske, og kan l√¶ses som en historie. Dette g√łr at man l√¶ser videre i den, og bogen er bedst hvis man sluger den i et stykke.

Omslaget er ogs√• et lille kunstv√¶rk i sig selv, der beskriver bogens indhold fyldestg√łrende. P√• forsiden vises en mand der spiser af en hest, som han selv er forbundet til: prosadigtene. P√• bagsiden er et hestekranium og en r√¶kke forbydende eder, som efter apokalypsen.

Alts√• en forrygende god bog, som man f√łler der virkeligt er blevet arbejdet med, det er derfor ekstra generende med de sm√• tastefejl og forrykninger i tekstlayoutet, men set bort fra dette, er dette √•rets digtsamling!

Oprindeligt udgivet p√• √ėrestad Avis: www.amager.net/omag

0 comments

Sign In

Reset Your Password