Join the Conversation

4 Comments

  1. Så vidt jeg husker er Rothbards argument en anelse mere sofistikeret end det, og omhandler korruption som en produktiv respons på statslig begrænsning af produkter og services som ikke burde være ulovlige. Hvis gaven der gives, reelt ikke er en gave, men en slags betaling for at kunne tiltuske sig skattemidler, så er jeg ikke så sikker på, at Rothbard ville være positivt indstillet. Jeg er det i al fald ikke.

  2. Så vidt jeg husker er Rothbards argument en anelse mere sofistikeret end det, og omhandler korruption som en produktiv respons på statslig begrænsning af produkter og services som ikke burde være ulovlige. Hvis gaven der gives, reelt ikke er en gave, men en slags betaling for at kunne tiltuske sig skattemidler, så er jeg ikke så sikker på, at Rothbard ville være positivt indstillet. Jeg er det i al fald ikke.

  3. Det tror jeg, at du har ret i. Men derfor er det da stadig væsentligt, hvem man mener, der gør noget forkert. I dette tilfælde er det da helt klart kun embedsmændene. Selvf. vil virksomheder prøve at udnytte et skørt system.
    Det viser jo blot, at systemet skal væk :D.

  4. Det tror jeg, at du har ret i. Men derfor er det da stadig væsentligt, hvem man mener, der gør noget forkert. I dette tilfælde er det da helt klart kun embedsmændene. Selvf. vil virksomheder prøve at udnytte et skørt system.
    Det viser jo blot, at systemet skal væk :D.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.