Join the Conversation

16 Comments

 1. I gennemsnit tjener en dansker 274.000 om året. Det er, alt andet lige, 109.600kr i kirkeskat i løbet af et arbejdsliv på 40 år.
  Godt man aldrig har været medlem af sådan en overtroisk sekt 🙂

 2. I gennemsnit tjener en dansker 274.000 om året. Det er, alt andet lige, 109.600kr i kirkeskat i løbet af et arbejdsliv på 40 år.
  Godt man aldrig har været medlem af sådan en overtroisk sekt 🙂

 3. Men man bestemmer jo ikke selv sålænge, 40% af præstelønningerne og 100% af bispelønningerne betales af statsskatten. I øvrigt er de ikke gode til økonomi i kirken. I takt med at medlemstallet er faldet, er udgifterne steget. De gejstlige har ikke rigtigt noget incitament til at holde hus med midlerne sålænge, de bare strømmer ind.

 4. Men man bestemmer jo ikke selv sålænge, 40% af præstelønningerne og 100% af bispelønningerne betales af statsskatten. I øvrigt er de ikke gode til økonomi i kirken. I takt med at medlemstallet er faldet, er udgifterne steget. De gejstlige har ikke rigtigt noget incitament til at holde hus med midlerne sålænge, de bare strømmer ind.

 5. Nej, det er ikke optimalt. Men det er vel stadig bedre end alle de områder, som du i dag slet ikke kan fravælge? 😀 Men jeg vil da også helst have, at man kan fravælge det hele.

 6. Nej, det er ikke optimalt. Men det er vel stadig bedre end alle de områder, som du i dag slet ikke kan fravælge? 😀 Men jeg vil da også helst have, at man kan fravælge det hele.

 7. @Kjeld. Dvs. at fødselsregistreringen skal være et påskud for at fremme en bestemt ideologisk – småborgerlig socialistisk – prægning af befolkningen. Prøv at tænke Folkekirken væk og se om, der er noget, man vil savne. For I kristne vil kirken jo altid være der ( “Hvor to e. tre er forsamlede i mit navn etc.”), men hvorfor skal resten af befolkningen have den påtvunget? Dit argument om fødselsregistrering er et trivialitetsasrgument, som nok vil taget mere i brug i de kommende år efterhånden som, kravet om en adskillelse af kirke og stat presser sig mere på. Og når selv bisperne forudser en adskillelse, er der vel ikke så meget at slås for længere.

 8. @Kjeld. Dvs. at fødselsregistreringen skal være et påskud for at fremme en bestemt ideologisk – småborgerlig socialistisk – prægning af befolkningen. Prøv at tænke Folkekirken væk og se om, der er noget, man vil savne. For I kristne vil kirken jo altid være der ( “Hvor to e. tre er forsamlede i mit navn etc.”), men hvorfor skal resten af befolkningen have den påtvunget? Dit argument om fødselsregistrering er et trivialitetsasrgument, som nok vil taget mere i brug i de kommende år efterhånden som, kravet om en adskillelse af kirke og stat presser sig mere på. Og når selv bisperne forudser en adskillelse, er der vel ikke så meget at slås for længere.

 9. p.s. Hvis fødselsregistreringen virkeligt er så dyr som, dit argument forudsætter – jeg tvivler -, er det dog på høje tid, at den kommer i et andet regi. – “They order this matter better in France.” (Sterne)

 10. p.s. Hvis fødselsregistreringen virkeligt er så dyr som, dit argument forudsætter – jeg tvivler -, er det dog på høje tid, at den kommer i et andet regi. – “They order this matter better in France.” (Sterne)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.