Valgret til 16-årige

På 180Grader.dk citerer VU-formand Jakob Engel Schmidt sig selv for at sige, at ”debatten om 16 års valgret er selvdød og håbløs irrelevant.” Han fortsætter med at citere to andre kommende administratorer af velfærdsstaten, og selv om de alle har fat i det rigtige, er det efter min mening ikke den helt rigtige vinkel at angribe det fra.

Når talen falder stemmeret til 16-årige, bidrager jeg med følgende argument:

“Jeg er varm fortaler for stemmeret til 16-årige. Eller rettere, jeg er varm fortaler for at 16-årige får de samme rettigheder som 18-årige.

Navnlig piger.

Jeg er varm fortaler for at 16-årige piger skal kunne købe cigaretter, tage kørekort, købe spiritus, prostituere sig, medvirke i pornofilm osv. For hvis en 16-årig pige kan tage stilling til beskæftigelsespolitik, energipolitik, finanspolitik, integrationspolitik, forsvarspolitik, indenrigspolitik, udenrigspolitik, socialpolitik, sundhedspolitik, retspolitik, kirkepolitik, miljøpolitik, kulturpolitik, landbrugspolitik, skattepolitik, transportpolitik, undervisningspolitik, erhvervspolitik, osv. osv.…

Ja, så kan hun også tage stilling til, om hun vil sutte pik foran et kamera.

Derfor er jeg varm fortaler for stemmeret til 16-årige.

Navnlig piger.”

Jeg kan anbefale at tage dette argument i brug. Reaktionerne varierer, men har for mit vedkommende alle været underholdende.

0 comments

Sign In

Reset Your Password