Hvad er din stemme værd?

Man får altid at vide, at man skal stemme. Man skal lade sin stemme blive hørt. Hver gang der er folketingsvalg, så er der altid en, som prøver at overbevise en om, at det handler om at stemme på den mest liberale kandidat, fordi ellers får vi en rød (rødere) regering.

Man skal stemme på ideologien. Hvad bruger disse folk som argument, når vi snakker om kommunalvalg?

Jeg kender personligt meget lidt til kommunalpolitik. Der bliver ikke snakket så meget om kommunalpolitik, medmindre KL (Kommunernes Landsforening) brokker sig over et eller andet. Men hvis man spørger folk, hvordan det går i deres kommune, så aner de det faktisk ikke.

Mit indtryk af kommunalpolitik er, at det er et serviceorgan. Om du stemmer på den ene eller anden kandidat, handler det i sidste ende om, hvordan man flytter rundt på pengene. En vil bruge dem på børnepasning. En anden på gratis busser. Hvad er der liberalt ved det?

Man kan da give skattelettelser. Nuvel ja.

Når Rasmus Jarlov snakker om skattelettelser, så taler han om en pct. skattelettelse. En pct. er da sikkert meget for kommunen. Det er bare ikke særlig meget for den almindelig borger. Men kommunen har ansvar. Den skal gøre en masse ting, som staten har påduttet dem. Så selv hvis en politiker vil sætte skatten ned til en pct., så kan det ikke lade sig gøre.

Kommunalpolitik ville da være lidt interessant, hvis man kunne vælge en politiker, som havde fuldstændig lov til at skabe en kommune, som politikeren ville have. Det vil gøre kommunalpolitik en del sjovere. For selvom jeg hader Christiansborg, så er det stadig mere interessant end kommunalpolitik.

Det ser ikke ud til, at det gør den store forskel, om du går ned og sætter dit kryds eller ej. Om du bliver hjemme i sofaen eller sætter dit kryds, så bor du stadig i et bureaukratisk helvede. Selv kommuner som kalder sig for borgerlige kommuner er bundet af en masse regler, og man betaler stadig en vanvittig høj skat.

Så du må selv opstille nogle parametre for, hvordan du skal placere dit kryds. Jeg har hørt flere forskellige bud allerede.Boykotteren: Personen finder det moralsk forkert at stemme, da en stemme vil legalisere et valg, som personen ikke støtter.

Sofavælgeren: Jeg er ligeglad med, om der er valg. De minder alle sammen om hinanden. Og hvad sker der for ham, der ligner en fed Harry Potter?

Ideologen: Man skal da stemme. I Afrika vil de dø for at stemme.

Partivælgeren: Mit parti er det bedste i hele verden. Alle skal stemme på det. Mit parti redder hele kommunen. Mit parti kan også redde verden, hvis vi bestemte der.

Mærkesagsvælgeren: Har valgt et punkt, som personen finder allervigtigst, og så finder vælgeren den politiker, som vælgeren er mest enige med.

Profitvælgeren: Sætter sin stemme til salg. Ikke nødvendigvis for penge. Kan selvfølgelig også være for at imponere en pige/dreng.

Normalt er jeg i kategorien boykotteren.

Men ikke ved dette valg.

Min storebror ”Du skal stemme på mig”
”Giver du så lasagne?” spørger jeg.
”Ja, men kun til dig.”

Min stemme er ved dette valg et stykke lasagne værd. Hvad er din stemme værd?

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password