Kære Preben Rudiengaard,
Jeg forstår ikke din entusiasme for et forbud mod vandpibetobak. Som mangeårig nyder af tobakken kan jeg personligt fortælle at vandpiberygning er en af de ting der har afholdt mig fra almindelig rygning. At ryge vandpibe 2-3 gange om ugen mætter min appetit for tobak, så resten af ugen har ikke den fjerneste lyst til cigaretter mm.
Som det social(liberale) menneske du påstår at være, er det mig også uforståeligt at dit firsind ikke rækker længere end til egen næsetip. Jeg og stort set alle andre unge er ganske bevidste om at rygning er skadeligt. Det har for hundrede af millioner af skattekronerfinansierede kampagner gennem de sidste mange år overbevist os om. Vi er derfor også fuldt ud bekendte med konsekvenserne af vores rygning. De fleste af os kan da også sagtens moderere os, og trangen til at ryge vandpibe aftager for vores vedkommende også med alderen, hvorfor skadens omfang er begrænset.
Jeg glæder mig til at høre fra dig og få en forklaring på hvorfor du er bedre til at styre og varetage mit liv end jeg selv er.
De bedste hilsener,
Jakob Kristensen

Join the Conversation

8 Comments

 1. Ovenstående er sendt dd. til Preben Rudiengaard fra Venstre. Formand for folketingets sundhedsudvalg og meget entusiastisk anti-ryger.
  Aka. Fjols.

 2. Ovenstående er sendt dd. til Preben Rudiengaard fra Venstre. Formand for folketingets sundhedsudvalg og meget entusiastisk anti-ryger.
  Aka. Fjols.

 3. Godt initiativ, Jakob ! Får vi hans (Prebens) svar at se ?
  Vh Jens
  —-
  Knud Wilson, læge
  Når man læser artiklerne fra »Status Kræft« får man et trist indtryk af en indoktrinering, som for de fleste læger vil betyde, at man lægger det hele til side. Syv steder nævner man tobak som årsagen til kræftsygdomme, men nogen dybere forklaring finder man ikke.
  http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/portal/LAEGERDK/UGESKRIFT_FOR_LAEGER/TIDLIGERE_NUMRE/2003/UFL_2003_03/UFL__2003_03_41115
  I en tid med sterk kollektiv fordømmelse er det imidlertid en fare for at vi mister evnen til kritisk tenkning. I denne artikkelen vil jeg vise eksempler på at forskere fraviker elementære vitenskapelige prinsipper når de beskriver tobakkens virkninger.
  http://www.uib.no/isf/utposten/2001nr4/utp01405.htm
  Ivar Sønbø Kristiansen, institut for sundhedstjenesteforskning – sundhedsøkonomi, syddansk universitet, odense.

 4. Godt initiativ, Jakob ! Får vi hans (Prebens) svar at se ?
  Vh Jens
  —-
  Knud Wilson, læge
  Når man læser artiklerne fra »Status Kræft« får man et trist indtryk af en indoktrinering, som for de fleste læger vil betyde, at man lægger det hele til side. Syv steder nævner man tobak som årsagen til kræftsygdomme, men nogen dybere forklaring finder man ikke.
  http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/portal/LAEGERDK/UGESKRIFT_FOR_LAEGER/TIDLIGERE_NUMRE/2003/UFL_2003_03/UFL__2003_03_41115
  I en tid med sterk kollektiv fordømmelse er det imidlertid en fare for at vi mister evnen til kritisk tenkning. I denne artikkelen vil jeg vise eksempler på at forskere fraviker elementære vitenskapelige prinsipper når de beskriver tobakkens virkninger.
  http://www.uib.no/isf/utposten/2001nr4/utp01405.htm
  Ivar Sønbø Kristiansen, institut for sundhedstjenesteforskning – sundhedsøkonomi, syddansk universitet, odense.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.