JP har i dag et tema om leasing som et “lovløst marked”. Så der opfordres til at regulere markedet, så individer som smedemester Leif Jensen der ikke kan læse en kontrakt eller forstår konceptet bag at lease ikke bliver “snydt”. Hvis danskerne forstod, at de selv har ansvaret for de kontrakter de indgår, så vil vi ikke have disse situationer hvor danskere der føler sig snydt (læs: har dummet sig og fralægger ansvar) kræver statslig indblanding. Sørgelig journalistik fra JP.

Join the Conversation

4 Comments

 1. Lovløshed? Hvorfor skal det nu være et ord med negativ ladning? Jo mere lovløst noget er, desto større frihed har mennesker som Leif Jensen til selv at ingå de smedekontrakter han vil med folk – uden at andre udenforstående skal blande sig.
  I øvrigt glemmer alt for mange politikere og især journalister, at vi jo altid har aftalelovens § 36 at falde tilbage på; en regel, der giver domstolene en mulighed for at bortcensurere åbenbart urimelige aftaleklausuler.

 2. Lovløshed? Hvorfor skal det nu være et ord med negativ ladning? Jo mere lovløst noget er, desto større frihed har mennesker som Leif Jensen til selv at ingå de smedekontrakter han vil med folk – uden at andre udenforstående skal blande sig.
  I øvrigt glemmer alt for mange politikere og især journalister, at vi jo altid har aftalelovens § 36 at falde tilbage på; en regel, der giver domstolene en mulighed for at bortcensurere åbenbart urimelige aftaleklausuler.

 3. @Nikolaj
  Så vidt jeg ved (efter et kursus i erhvervsret) kan § 36 (eller § 33) ikke stå alene, eller der er i hvertfald ikke retspraksis for det…
  Problemet er vel at der så meget lov der “beskytter” forbrugerne, at de ikke selv kan tage stilling til noget, endda vurdere risiko eller omkostninger ved en aftale, skræmmende… Men det er vel derfor der skal indføres regler for bankrådgivning og bil leasing, magten er jo vigtigere end principperne 🙁

 4. @Nikolaj
  Så vidt jeg ved (efter et kursus i erhvervsret) kan § 36 (eller § 33) ikke stå alene, eller der er i hvertfald ikke retspraksis for det…
  Problemet er vel at der så meget lov der “beskytter” forbrugerne, at de ikke selv kan tage stilling til noget, endda vurdere risiko eller omkostninger ved en aftale, skræmmende… Men det er vel derfor der skal indføres regler for bankrådgivning og bil leasing, magten er jo vigtigere end principperne 🙁

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.