I dagens kronik i Politiken kan man læse om, hvordan vi kommer af med bandekrigen.
Jeg har det svært med Simon Emil, fordi jeg synes, at det er lidt for tydeligt med den mand, at han ikke er liberal. (De andre prøver da at skjule det lidt) Han siger hele tiden, at staten ikke skal gøre noget, men hver gang kommer han med masser af forslag, hvor staten så alligevel skal gøre noget.

I denne kronik vil han legalisere noget af hashmarkedet. Sejt tænker man. Så kan det blive billigere, og man skal ikke have en klump i halsen, når man køber hash. [Det liberale]. Desværre fortsætter Simon Emil endnu en gang. Hashen skal man kun kunne købe på apoteket. [det uliberale] Jubii. Så kan man kun købe hash et sted i sin by, og man skal først stå i kø i 40 min, fordi en pensionist skal fortælle sin livshistorie. Jeg tror sgu bare, at jeg tager på staden.

Join the Conversation

4 Comments

 1. Bare overskriften ville ellers få mig til at stoppe i afsky – endnu en politiker der “ved” hvad løsninger er… Det giver mig kuldegysninger.
  Jeg kan ikke lige se hvad det med apoteket skulle hjælpe? Der er nogle få der vil købe det på apoteket, og ellers vil dem som ikke gider besvære sig med det eller dem som ikke må stadig købe det ulovligt. Og pengene fra apoteket ville gå til selveste årsagen til bandekrigen i stedet for folk der yder en faktisk service på det sorte marked. Bravo.

 2. Bare overskriften ville ellers få mig til at stoppe i afsky – endnu en politiker der “ved” hvad løsninger er… Det giver mig kuldegysninger.
  Jeg kan ikke lige se hvad det med apoteket skulle hjælpe? Der er nogle få der vil købe det på apoteket, og ellers vil dem som ikke gider besvære sig med det eller dem som ikke må stadig købe det ulovligt. Og pengene fra apoteket ville gå til selveste årsagen til bandekrigen i stedet for folk der yder en faktisk service på det sorte marked. Bravo.

 3. Der er sådan en trippen for at score en del af hashkagen – altså den del af kagen der er lovlig: som karrierefremmende emne for politikere.
  Hash er ikke ufarligt, omend hvad angår rusmidler det er forholdsvist sikkert, og som udgangspunkt burde en rationel person tage et umådeligt neutralt syn på hash. Kort sagt lade virkeligheden informere holdningen.
  Moralsk og i særdeleshed følelsesmæssigt er de fleste politikere, selv de legaliseringsvenlige, stadig i zonen, hvor de ville ryste i bukserne over at gå ind i en coffee shop. Jeg ved det tog mig selv lang tid at nå til en følelsesmæssig overenskomst med emnet, selv om jeg faktisk brugte hash på tidspunktet.
  Så politikken bliver stadig tilrettelagt set gennem diskriminationens linse. Man vil opfinde helt specielle løsninger for dette rusmiddel, selv om der ikke er noget specielt ved det.
  Personligt mener jeg vi skal have modnet sagen inden vi griber til alt for konkrete tiltag. Gør vi som Enhedslisten senest har gjort med deres pinlige, københavnermyopiske forslag om coffee shops, ender det med en ustabil politisk løsning og/eller et uhjælpeligt, rigget system, som er et forsøg på at indføre forbud af bagdøren.

 4. Der er sådan en trippen for at score en del af hashkagen – altså den del af kagen der er lovlig: som karrierefremmende emne for politikere.
  Hash er ikke ufarligt, omend hvad angår rusmidler det er forholdsvist sikkert, og som udgangspunkt burde en rationel person tage et umådeligt neutralt syn på hash. Kort sagt lade virkeligheden informere holdningen.
  Moralsk og i særdeleshed følelsesmæssigt er de fleste politikere, selv de legaliseringsvenlige, stadig i zonen, hvor de ville ryste i bukserne over at gå ind i en coffee shop. Jeg ved det tog mig selv lang tid at nå til en følelsesmæssig overenskomst med emnet, selv om jeg faktisk brugte hash på tidspunktet.
  Så politikken bliver stadig tilrettelagt set gennem diskriminationens linse. Man vil opfinde helt specielle løsninger for dette rusmiddel, selv om der ikke er noget specielt ved det.
  Personligt mener jeg vi skal have modnet sagen inden vi griber til alt for konkrete tiltag. Gør vi som Enhedslisten senest har gjort med deres pinlige, københavnermyopiske forslag om coffee shops, ender det med en ustabil politisk løsning og/eller et uhjælpeligt, rigget system, som er et forsøg på at indføre forbud af bagdøren.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.