Ak ja, man tror efterhånden man har hørt det meste fra danske politikere, men de formår alligevel fra tid til anden at overraske med udtalelser, hvis intellektuelle værdi og ophav tydeligvis ligger under median-ik’en.
Tag for eksempel den gæve Socialdemokrat (selvom manden lige så godt kunne være Konservativ, Venstremand eller DF’er) fra Odsherred, Thomas Adelskov. Han har til DR udtalt at “De unge får smag for at tjene penge, og så kommer de aldrig igang med en uddannelse. Derfor bør erhvervslivet afvise unge ansøgere under 18 år og i stedet kræve, at de går igang med en uddannelse, og så eventuelt bliver ansat i fritiden.”
Hvad er det også for noget svineri at rende rundt og tjene sine egne penge, når man nu kan bruge (mindst) 5 år på SU til at  læse musikterapi, sundhedsfremme og strategier, Middelalder- og renæssancearkæologi, eller Serbokroatisk?

Join the Conversation

10 Comments

 1. Personligt synes jeg Middelalder- og Renæssancearkæologi lyder mest fedt. Riddere, rustninger og jomfruer – yes sir!

 2. Personligt synes jeg Middelalder- og Renæssancearkæologi lyder mest fedt. Riddere, rustninger og jomfruer – yes sir!

 3. Jeg rendte faktisk ind i en, der læste netop dét ved Danmarks Største Fredagsbar (på AU) for en måneds tid siden. Han var i hvert fald yderst entusiastisk omkring sit emne, så jeg synes da absolut, at du skal gå efter uddannelsen, af al din vilje.
  Det er ikke for sent at realisere dig selv på andres regning!

 4. Jeg rendte faktisk ind i en, der læste netop dét ved Danmarks Største Fredagsbar (på AU) for en måneds tid siden. Han var i hvert fald yderst entusiastisk omkring sit emne, så jeg synes da absolut, at du skal gå efter uddannelsen, af al din vilje.
  Det er ikke for sent at realisere dig selv på andres regning!

 5. Selv om jeg er fuldkommen enig i at hans forslag er absurd, så vil jeg påstå at det er en direkte fejlcitering, da han kun foreslår, at unge ikke skal have fultidsjob, og begrunder det med “de unge får smag for at tjene penge, og så kommer de aldrig igang med en uddannelse.” Det er ikke engang tæt på at sige “de unge MÅ ikke få smag for at tjene FOR MANGE penge.” Hvis det er muligt synes jeg at artiklens titel bør ændres.

 6. Selv om jeg er fuldkommen enig i at hans forslag er absurd, så vil jeg påstå at det er en direkte fejlcitering, da han kun foreslår, at unge ikke skal have fultidsjob, og begrunder det med “de unge får smag for at tjene penge, og så kommer de aldrig igang med en uddannelse.” Det er ikke engang tæt på at sige “de unge MÅ ikke få smag for at tjene FOR MANGE penge.” Hvis det er muligt synes jeg at artiklens titel bør ændres.

 7. Det er jo rent faktisk det manden siger. De unge må godt tjene lidt lommepenge ved siden af deres studie, men alle unge i dette land skal partout have en uddannelse, derfor må de unge ikke finde ud af at man rent faktisk kan tjene ret gode penge _uden_ officiel, statslig uddannelse.
  Desuden er overskriften et citat fra DR.dk

 8. Det er jo rent faktisk det manden siger. De unge må godt tjene lidt lommepenge ved siden af deres studie, men alle unge i dette land skal partout have en uddannelse, derfor må de unge ikke finde ud af at man rent faktisk kan tjene ret gode penge _uden_ officiel, statslig uddannelse.
  Desuden er overskriften et citat fra DR.dk

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.