Jeg er sjældent særligt imødekommende over for Lars Erik Skovgaard ovre på Berlingske, men i dag refererer han en god historie om en kunststuderende, som havde forsøgt at fremstille en brødrister helt fra bunden. Det viste sig at være ret besværligt:
“For at skaffe jern rejste studenten således først til en gammel mine i Wales. Men minen var for længst lukket og bygget om til et museum. Det lykkedes ham dog, at få fat i en klump jernmalm. Men hans forsøg på at smelte metallet og forme det til tynde plader mislykkedes totalt.
Besværlighederne blev endnu større, da han forsøgte at fremstille plastic fra olie. Heller ikke det blev nogen succes. I stedet forsøgte han at fremstille et fast materiale, der kunne tåle høj varme, af stivelse fra kartoffelplanter. Men planterne blev spist af sultne snegle.
Kobber lykkedes det at udvinde fra forurenet vand fra en metalfabrik, og nikkel fik han ved at omsmelte gamle mønter. Men besværlighederne viste sig at være så store, at den ihærdige kunster til sidst konkluderede, at hvis han skulle fremstille en bare nogenlunde velfungerende brødrister, ville det tage ham et helt liv.
Læs også Leonard Reads storslåede Jeg, en blyant.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.