Bryan Caplan om hans tur til Danmark og Sverige. (1), (2), (3) og (4)

Join the Conversation

21 Comments

 1. Spændende at læse en amerikansk økonoms indtryk af Danmark. Det føles helt som om at leve i et u-land, hehe: “matters were worse than I expected – especially in Denmark, where I got to see the “happiest people on earth” miserably bike to work in the rain.”

 2. Spændende at læse en amerikansk økonoms indtryk af Danmark. Det føles helt som om at leve i et u-land, hehe: “matters were worse than I expected – especially in Denmark, where I got to see the “happiest people on earth” miserably bike to work in the rain.”

 3. Hehe, det grinede jeg også af.
  Synes nr. 3 om overkvalificeret arbejdskraft ramte perfekt! Kæft hvor er det sigende om det danske samfund, og om graden af folk på offentlig forsørgelse.

 4. Hehe, det grinede jeg også af.
  Synes nr. 3 om overkvalificeret arbejdskraft ramte perfekt! Kæft hvor er det sigende om det danske samfund, og om graden af folk på offentlig forsørgelse.

 5. @Niels Bollerup Andersen.
  Hehe, det var præcis det samme jeg tænkte, så den røg ind på facebook, som en linked quote:
  When I explained my observation to some Swedes, there was an interesting misunderstanding. One told me: “Unskilled workers? We don’t have unskilled workers.” I replied, “I’ve seen guys picking up garbage. Isn’t that unskilled?” And the Swede answered, “We have unskilled work, but not unskilled workers.” My point exactly.
  Så håber jeg at provokere nogle af mine røde venner ;-).

 6. @Niels Bollerup Andersen.
  Hehe, det var præcis det samme jeg tænkte, så den røg ind på facebook, som en linked quote:
  When I explained my observation to some Swedes, there was an interesting misunderstanding. One told me: “Unskilled workers? We don’t have unskilled workers.” I replied, “I’ve seen guys picking up garbage. Isn’t that unskilled?” And the Swede answered, “We have unskilled work, but not unskilled workers.” My point exactly.
  Så håber jeg at provokere nogle af mine røde venner ;-).

 7. “matters were worse than I expected – especially in Denmark, where I got to see the “happiest people on earth” miserably bike to work in the rain.”
  Ja propagandisten fik hvad han kom for. Han fik sine fordomme bekræftet. Han kunne jo have indtaget en positiv holdning til fænomenet. På trods af at danskeren må cykle i pisregnvejr til arbejdet er han lykkelig. Se det er jo et interessant paradoks som nok havde været et par overvejelser værd.

 8. “matters were worse than I expected – especially in Denmark, where I got to see the “happiest people on earth” miserably bike to work in the rain.”
  Ja propagandisten fik hvad han kom for. Han fik sine fordomme bekræftet. Han kunne jo have indtaget en positiv holdning til fænomenet. På trods af at danskeren må cykle i pisregnvejr til arbejdet er han lykkelig. Se det er jo et interessant paradoks som nok havde været et par overvejelser værd.

 9. Jeg tror ikke at han tror på at vi reelt er verdens lykkeligste folk. Han bruger jo begrebet “falsk bevidsthed” eller sådan noget.

 10. Jeg tror ikke at han tror på at vi reelt er verdens lykkeligste folk. Han bruger jo begrebet “falsk bevidsthed” eller sådan noget.

 11. Liberale bruger ikke sociologiske pseudovidenskabelige bedrevidende udtryk som ‘falsk bevidsthed’. Hvad fanden er det? Kom igen Marx. En økonom som baserer en central del af sin analyse på basal marxistisk sociologi er jo helt ude i hampen.
  Hvad angår biler og ‘living space’ er han jo også helt ude og skide. Det her er jo den ringeste sammenligning mulig. En rigtig sammenligning baserer sig på hårde tal, ikke hvad man blogger om fra et dsb-tog.

 12. Liberale bruger ikke sociologiske pseudovidenskabelige bedrevidende udtryk som ‘falsk bevidsthed’. Hvad fanden er det? Kom igen Marx. En økonom som baserer en central del af sin analyse på basal marxistisk sociologi er jo helt ude i hampen.
  Hvad angår biler og ‘living space’ er han jo også helt ude og skide. Det her er jo den ringeste sammenligning mulig. En rigtig sammenligning baserer sig på hårde tal, ikke hvad man blogger om fra et dsb-tog.

 13. Vi havde kørt gennem ørkenen hele dagen, da vi stoppede for at finde mad og seng i et af de her asfalthelveder, der ligger med 100 mils afstand langs highwayene i de sydøstlige amerikanske stater. Vi fandt et passende motel med pool. Da vi havde fået nøglerne til værelserne, spurgte jeg damen bag desken, hvor hun syntes, vi skulle tage hen og få noget mad. Efter lidt snakken frem og tilbage endte vi med at vælge et sted og fik en adresse, og jeg spurgte naivt: “How far is it? Can you walk there?” Damen kiggede op på mig med et mistroisk ansigtsudtryk og svarede: “Well… you CAN, but I wouldn’t.” Jeg syntes, hun var lige så tosset, som hun syntes jeg var det.

 14. Vi havde kørt gennem ørkenen hele dagen, da vi stoppede for at finde mad og seng i et af de her asfalthelveder, der ligger med 100 mils afstand langs highwayene i de sydøstlige amerikanske stater. Vi fandt et passende motel med pool. Da vi havde fået nøglerne til værelserne, spurgte jeg damen bag desken, hvor hun syntes, vi skulle tage hen og få noget mad. Efter lidt snakken frem og tilbage endte vi med at vælge et sted og fik en adresse, og jeg spurgte naivt: “How far is it? Can you walk there?” Damen kiggede op på mig med et mistroisk ansigtsudtryk og svarede: “Well… you CAN, but I wouldn’t.” Jeg syntes, hun var lige så tosset, som hun syntes jeg var det.

 15. Vi havde kørt gennem ørkenen hele dagen, da vi stoppede for at finde mad og seng i et af de her asfalthelveder, der ligger med 100 mils afstand langs highwayene i de sydøstlige amerikanske stater. Vi fandt et passende motel med pool. Da vi havde fået nøglerne til værelserne, spurgte jeg damen bag desken, hvor hun syntes, vi skulle tage hen og få noget mad. Efter lidt snakken frem og tilbage endte vi med at vælge et sted og fik en adresse, og jeg spurgte naivt: “How far is it? Can you walk there?” Damen kiggede op på mig med et mistroisk ansigtsudtryk og svarede: “Well… you CAN, but I wouldn’t.” Jeg syntes, hun var lige så tosset, som hun syntes jeg var det.

 16. Et amerikansk ægtepar i Berlin. Hun: Where do we go next? Han: What about Wittenberg? Hun: Is it in the vicinity? Han: Everything is in the vicinity over here. – He was not far wrong.

 17. Et amerikansk ægtepar i Berlin. Hun: Where do we go next? Han: What about Wittenberg? Hun: Is it in the vicinity? Han: Everything is in the vicinity over here. – He was not far wrong.

 18. Nu er living space jo ikke ligefrem helt tåbeligt at kigge på.
  Jeg ved da i hvert fald, at jeg sagtens kunne fylde flere kvm lejlighed op med alt mit ragelse.

 19. Nu er living space jo ikke ligefrem helt tåbeligt at kigge på.
  Jeg ved da i hvert fald, at jeg sagtens kunne fylde flere kvm lejlighed op med alt mit ragelse.

 20. Skovgaard
  “Jeg tror ikke at han tror på at vi reelt er verdens lykkeligste folk. Han bruger jo begrebet “falsk bevidsthed” eller sådan noget.”
  Jeg tror ikke på nogen placebo effekt når vi taler om lykke. Enten er man det, ikke. eller også er man det ikke.
  At Danmark er et lykkeligt land med det velfærdsystem er jo for ham et paradoks og passer slet ikke i hans kosept som super liberalist og efter min mening fantast. Faktisk lyder manden som budbringer for “New World Order.” Jeg tror vi alle skal være glade for, at økonomer ikke er de der skal opbygge vores samfund.

 21. Skovgaard
  “Jeg tror ikke at han tror på at vi reelt er verdens lykkeligste folk. Han bruger jo begrebet “falsk bevidsthed” eller sådan noget.”
  Jeg tror ikke på nogen placebo effekt når vi taler om lykke. Enten er man det, ikke. eller også er man det ikke.
  At Danmark er et lykkeligt land med det velfærdsystem er jo for ham et paradoks og passer slet ikke i hans kosept som super liberalist og efter min mening fantast. Faktisk lyder manden som budbringer for “New World Order.” Jeg tror vi alle skal være glade for, at økonomer ikke er de der skal opbygge vores samfund.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.