"Så kan du bare flytte, hvis du er så utilfreds"

Sådan lyder kommentaren igen og igen, når man i diverse debatter hævder at staten stjæler ens penge, gennem skatteopkrævning. Men så kan man vel med rette, sige det samme til mennesker der er ramt af hjemmerøverier: “Hvis i ikke kan lide at østbander bryder ind i jeres hjem og tager jeres ejendom, så kan i jo bare flytte”.  For hvorledes har staten mere ret til vores ejendom, end en tilfældig østbande?

Jeg synes umiddelbart at analogien holder og forventer ikke den store modstand imod pointen blandt de gode mennesker herinde, men vil alligevel forsøge at få nogle logiske modargumenter eller måske få analogien helt afmonteret. Jeg er her jo primært for at blive klogere, gennem udveksling af ideer.

Så ilden fri…

0 comments

Sign In

Reset Your Password