Racerenhedspolitik i Danmark

Jeg hører tit folk der lider af den misforståelse at Danmark skulle være et udpræget socialistisk samfund præget af socialistiske værdier og navnlig et socialistisk politisk system. Jeg har såmænd selv levet med den misforståelse størstedelen af mit voksne liv.

Sandheden er at vi i Vesteuropa i langt højere grad lever i fascistiske samfund. Staten har ikke overtaget produktionsmidlerne som den ville under en socialistisk orden – den detailregulerer blot alt, nøjagtigt som man gjorde i Tyskland, Italien, Spanien mf. Staten bestemmer hvilke institutioner (værdier) der skal være bærende for samfundet – derfor nyder særligt ægteskabet fremme med skattefordele osv. Nu skal man ikke hænge sig så meget i at fascisterne historisk ikke brød sig så meget om homoseksuelle, jøder, sigøjnere osv. Det var jo aldrig i sig selv dem, der var problemet – de var blot midlet. Derfor kan man f.eks. opleve fremme af homoseksuelle rettigheder i den vestlige verden (fremme af rettigheder – hvordan kan man det? Hvis vi alle er frie uden staten og staten så gradvist tager rettigheder fra os så lever vi blot under lidt mindre tvang; det er noget ganske andet).

Jeg ved godt den er under bæltestedet, men alligevel: nu foreslår Venstre, fuldt i tråd med hvad jeg skrev ovenfor, at staten skal udrydde ”kamphundene” ved at kun racerene hunde må avle. Sieg Heil.

Jeg ved godt Venstre ikke er et fascistisk parti af den grund (det er det af alle de andre) – løsningen på mediesagerne om kamphunde er jo blot hvad en politiker, der vil gøre sig godt i meningsmålingerne, har fantasi til at finde på. Alligevel virker det lidt beskæmmende at man rent faktisk fra politisk hold vil til at styre racerenheden af hunde.

Ikke at nogen politiker i Danmark nogen sinde ville foreslå det – men, hvad er de præcise argumenter til forskel fra at ville bortavle ”aggressive” gener i hunde og på at gøre det samme i ghettoerne på Nørrebro, Vollsmose osv.? Hvad er argumenterne? Rettigheder? Det håber jeg, men tror det ikke – det er antageligt noget med etik og kulturel mangfoldighed. Og så er der stadig ikke noget moralsk der afgrænser politikerne lave præcis lige så tåbelige love, som de gør ved nu at ville til at skulle registrere og fremskaffe stamtavle fra samtlige hunde i Danmark.

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password