Socialdemokratiet: Vi blander os for lidt

Jeg var ved at tabe kæben da jeg læste i Tanten i dag:

»Jeg synes, der mangler regulering, når det handler om den finansielle sektor. Jeg synes, vi skal blande os mere i, at børn har det skidt. Der er masser af eksempler på, at vi blander os for lidt,« lyder det fra Helle Thorning-Schmidt [min fremhævning]

Hvad blander politikerne sig ikke i? Jeg kan ikke komme på noget.

Det lader til at dette er en prøveballon på en ny strategi til at diversificere sig fra de andre socialdemokratier på borgen. Som det fremgår af artiklen:

”Hvor de borgerlige partier traditionelt står for en holdning om, at staten skal regulere mindst muligt, så ønsker Helle Thorning-Schmidt en langt større politisk regulering og indblanding i danskernes hverdag.”

Så hun vil åbenbart nu til at føre endnu mere politik på baggrund af enkeltsager. Mange vil nok sige at køre på enkeltsager i bedste fald er uvidenskabeligt og i værste fald den rene populisme.

»Menneskers virkelighed består jo af enkeltsager. Den ene gang et menneske kommer på hospitalet og bliver lagt på en gang, fordi der ikke er plads på en stue, er jo det menneskes virkelighed. Så kan vi snakke nok så meget om, at det ikke sker så tit, men for det enkelte menneske er det jo hamrende ligegyldigt. For det enkelte menneske, som er døende og ikke får en enestue, er al vores snak på Christiansborg ligegyldig,« siger Thorning-Schmidt, der er træt af teknokratiske politikersvar om, at enkeltsager ikke er repræsentative eller at der skal laves en undersøgelse.

En regulær Robin Hood der hjælper de svage der er kommet i klemme. I klemme i det selvsamme omnipotente system Helle Thorning og de andre politikere har skabt. Utroligt at der ikke bare er en smule erkendelse af, at systemets størrelse alt andet lige vil sætte en masse mennesker i klemme.

Som sagt – jeg har tabt kæben og ved faktisk ikke hvordan man skal argumentere imod den fuldkomne rendyrkede populisme.

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password