Undgå Ekstra Bladet i disse dage, hvis du har sarte nerver eller svagt hjerte. Ekstra Bladet lancerer i dag en artikelserie, der skal bevise overfor regeringen, at der findes 59.000 børn fanget i ludfattige familier. Et tal, der stammer fra Røde Kors’ udlægning af en SFI-rapport. Jeg gider ikke kommenterer den udlægning igen, men det er tyndt, jvf. min tidiligere post: Liberator | igen-igen-igen
For at bakke sin påstand op viser man i dag i Ekstra Bladet en børnefamilie, hvor forældrene ikke arbejder, der sidder i et 127 kvm stort hus til 7.000 om måneden, der klager over de ikke har råd til at tage på ferie – når de ikke er så heldige at få en betalt af kommunen:
“Alt blev serveret for os: morgenmad, frokost og aftensmad. Vi skulle nærmest ikke røre en finger selv. Jeg glæder mig helt vildt over, at vi er blevet udvalgt igen i år,” siger mor i familien.
Med lidt held får Ekstra Bladets artikler den modsatte effekt af, hvad de havde tænkt sig. Eller er det mig, der undervurderer mængden af blå øjne i dette land?

Join the Conversation

24 Comments

 1. At dømme efter kommentarerne til artiklen er du vist ikke den eneste, der mener, at en familie med Viasat-abonnement, minicrosser, tre store hunde, et højt cigaretforbrug og en dyr husleje må kunne finde et sted eller to at spare.

 2. At dømme efter kommentarerne til artiklen er du vist ikke den eneste, der mener, at en familie med Viasat-abonnement, minicrosser, tre store hunde, et højt cigaretforbrug og en dyr husleje må kunne finde et sted eller to at spare.

 3. Hold kæft mand! 127 m2 uden at lave dagens gode gerning. Jeg kan huske da mig og kæresten i 4-5 fucking år boede på 43m2 med hund og kat. Og der arbejdede vi endda.
  Klynkede vi til ekstrabladet? NEJ!
  Tænk at nogle har ondt af sådanne mennesker. Fuck dem!

 4. Hold kæft mand! 127 m2 uden at lave dagens gode gerning. Jeg kan huske da mig og kæresten i 4-5 fucking år boede på 43m2 med hund og kat. Og der arbejdede vi endda.
  Klynkede vi til ekstrabladet? NEJ!
  Tænk at nogle har ondt af sådanne mennesker. Fuck dem!

 5. Jeg tror, de fleste vil reagere på artiklen som der bliver her. Jeg håber, at denne og lign. artikler vil vise sig at være counter-productive.

 6. Jeg tror, de fleste vil reagere på artiklen som der bliver her. Jeg håber, at denne og lign. artikler vil vise sig at være counter-productive.

 7. Jeg orker ikke ikke at læse de mange hundrede indlæg knyttet til Ekstra Bladets artikel, men der er da håb for Danmark endnu kan jeg konstatere. Ikke alle blåøjede er blåøjede.

 8. Jeg orker ikke ikke at læse de mange hundrede indlæg knyttet til Ekstra Bladets artikel, men der er da håb for Danmark endnu kan jeg konstatere. Ikke alle blåøjede er blåøjede.

 9. Hvorfor er der ingen (blandt journalisterne) der stiller spørgsmålstegn ved hvorfor disse mennesker har børn? Er de så egoistiske at de bare tænkte: “jeg vil gerne have børn”, helt uden at overveje, hvilken tilværrelse de ville få?
  Det er som om at det er blevet til en menneskeret at få børn, der efterfølgende skal forsørges af andre hårdtarbejdende, mens man selv sidder på sin fede røv og ser sport i TV’et. Hvad fanden er meningen!
  Det er svært at sige hvor arbejdsdygtig konen er, men ALLE (måske med ganske få undtagelser) kan arbejde i et eller andet omfang og ham hængerøven til manden i huset skulle da bare se at få fingeren ud og bestille noget. Der ER arbejde til dem der er fleksible, men hvis man ikke gider arbejde, når det regner eller når der er fodbold i fjerneren, så bliver det svært. Men så har man fandme også fortjent at være fattig.

 10. Hvorfor er der ingen (blandt journalisterne) der stiller spørgsmålstegn ved hvorfor disse mennesker har børn? Er de så egoistiske at de bare tænkte: “jeg vil gerne have børn”, helt uden at overveje, hvilken tilværrelse de ville få?
  Det er som om at det er blevet til en menneskeret at få børn, der efterfølgende skal forsørges af andre hårdtarbejdende, mens man selv sidder på sin fede røv og ser sport i TV’et. Hvad fanden er meningen!
  Det er svært at sige hvor arbejdsdygtig konen er, men ALLE (måske med ganske få undtagelser) kan arbejde i et eller andet omfang og ham hængerøven til manden i huset skulle da bare se at få fingeren ud og bestille noget. Der ER arbejde til dem der er fleksible, men hvis man ikke gider arbejde, når det regner eller når der er fodbold i fjerneren, så bliver det svært. Men så har man fandme også fortjent at være fattig.

 11. Interessant nok er der ingen opfølgning i dagens avis. Det behøver ikke at betyde, at man har droppet artikel-serien – det kan være forskellige slags produktionshensyn, der har gjort at man har måttet udsætte opfølgerne.
  Men spøjst er det i så fald, at man den ene dag har selvtilliden til at banke historien på forsiden i skriftstørrelse 350 – og den næste dag ikke har viljen til at sikre sig at opfølgeren er klar dagen efter. Mon projektet også internt har mødt kritik?

 12. Interessant nok er der ingen opfølgning i dagens avis. Det behøver ikke at betyde, at man har droppet artikel-serien – det kan være forskellige slags produktionshensyn, der har gjort at man har måttet udsætte opfølgerne.
  Men spøjst er det i så fald, at man den ene dag har selvtilliden til at banke historien på forsiden i skriftstørrelse 350 – og den næste dag ikke har viljen til at sikre sig at opfølgeren er klar dagen efter. Mon projektet også internt har mødt kritik?

 13. Måske er de blevet oversvømmet af vrede e-mails. Jeg sendte i hvert fald en.

 14. Måske er de blevet oversvømmet af vrede e-mails. Jeg sendte i hvert fald en.

 15. Heller ikke i dag er der nogen artikel i serien selv om der oprindeligt blev lovet at “Disse børn og deres familier fortæller i de kommende dage, hvordan det er at leve på samfundets nederste trin”. Der er kun et par læserbreve om serien, der ikke er venligt stemt. Jeg tror sgu serien er blevet stoppet. Bagslag it was!

 16. Heller ikke i dag er der nogen artikel i serien selv om der oprindeligt blev lovet at “Disse børn og deres familier fortæller i de kommende dage, hvordan det er at leve på samfundets nederste trin”. Der er kun et par læserbreve om serien, der ikke er venligt stemt. Jeg tror sgu serien er blevet stoppet. Bagslag it was!

 17. Men serien kørte videre. I dag har den lederplads. Jeg må bare have overset den de andre dag. Med mig er kraften ikke.

 18. Men serien kørte videre. I dag har den lederplads. Jeg må bare have overset den de andre dag. Med mig er kraften ikke.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.