Ifølge Ritzau (via Ekstrabladet) arbejder hver femte dansker sort. “Interessant – gad vide hvorfor”, tænker jeg og læser videre.
Artiklen henviser til en ny undersøgelse der som sådan kunne være interessant at dykke ned i. Det når journalisten ikke. Det der faldt mig for brystet er, at en artikel der skal forestille at være netop en journalistisk artikel der formidler information har passager som denne:

Værst ser det ud i det korruptionsplagede Bulgarien. Her arbejder kun fem procent af befolkningen sort i løbet af et år. Til gengæld har de i gennemsnit arbejdet 650 timer uden at fortælle myndighederne om det. Det svarer til mere end fire måneders sort arbejde på et år, hvis normen er 37 timer om ugen.

Den store forskel i typerne af sort arbejde får Eurofound til at konkludere, at EU-lande skal tage forskellige virkemidler i brug for at stoppe skattesnyderiet.” [Mine fremhævninger af de stærkt betonende ord]

Dette er ikke et citat fra en embedsmand i Skat eller en venstreorienteret indigneret politiker. Det er journalist fra Ritzau.

Join the Conversation

2 Comments

 1. Denne artikel dementerer igen, at det er noget bajereret, socialdemokratisk sludder, at folk gerne betaler skat. De fleste vil helst være fri. Det er tidligere blevet opgjort, at sort arbejde svarer til 550.000 fuldtidsjob.
  Det betyder, at der er 550.000, der hverken ønsker at betale moms eller skat, ligesom deres formentlig 2.000.000 kunder, altså mere end halvdelen af befolkningen.
  Dertil kommer alle indkøbene i Tyskland.
  Folk er ikke nær så dumme som politikerne og embedsmændene.

 2. Denne artikel dementerer igen, at det er noget bajereret, socialdemokratisk sludder, at folk gerne betaler skat. De fleste vil helst være fri. Det er tidligere blevet opgjort, at sort arbejde svarer til 550.000 fuldtidsjob.
  Det betyder, at der er 550.000, der hverken ønsker at betale moms eller skat, ligesom deres formentlig 2.000.000 kunder, altså mere end halvdelen af befolkningen.
  Dertil kommer alle indkøbene i Tyskland.
  Folk er ikke nær så dumme som politikerne og embedsmændene.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.