Berlingskes cand.polit Lars Erik Skovgaard forsøger på patestisk vis at forklare læserne, hvorfor man oplever konjunktursvingninger. Han holder på, at der altid er en fast rytme, “op og ned” endda “selv om politikerne slet ikke blander sig”. Sådan vil det altid være, mener han, men heldigvis har vi herhjemme velfærdsstaten til at gøre svingningerne mindre: “Udsvingene er dog mindre end før, især herhjemme på grund af den store offentlige sektor og vores gode sociale ordninger. Der ligger nogle automatiske stabilisatorer i økonomien, også fordi vi har progressive skatter, så hovedparten af større indkomster ædes op af skatter og afgifter, når tiderne er gode.”
Hurra!

Join the Conversation

14 Comments

 1. Din artikel var sådan ca. 1000 gange bedre 🙂 Hans er godt nok til at lukke op og skide i. Om han har ret eller uret er ikke det vigtige. Problemet er at han slet ikke argumenterer for det han skriver. Det er 6 klasses niveau – højest.

 2. Din artikel var sådan ca. 1000 gange bedre 🙂 Hans er godt nok til at lukke op og skide i. Om han har ret eller uret er ikke det vigtige. Problemet er at han slet ikke argumenterer for det han skriver. Det er 6 klasses niveau – højest.

 3. Ævlet er sgu da også selvmodsigende.
  Skovgaard (Lars Erik, that is 😉 karakteriserer ikke i teksten den nuværende krise, men han lader forstå at forud for den gik en “en meget langvarig og kraftig optur”, og inden da “en meget barsk nedtur fra 1987 til 1993. Det blev til af de længste perioder med svag vækst, noget vestligt land har oplevet i nyere tid”.
  Hvordan i alverden skulle det harmonere med at udsvingene er mindre end nogensinde før?

 4. Ævlet er sgu da også selvmodsigende.
  Skovgaard (Lars Erik, that is 😉 karakteriserer ikke i teksten den nuværende krise, men han lader forstå at forud for den gik en “en meget langvarig og kraftig optur”, og inden da “en meget barsk nedtur fra 1987 til 1993. Det blev til af de længste perioder med svag vækst, noget vestligt land har oplevet i nyere tid”.
  Hvordan i alverden skulle det harmonere med at udsvingene er mindre end nogensinde før?

 5. Jo jo, uden den høje skat og staten, så ville udsvingene have været ENDNU højere!! Kan du ikke se det!!!?? 🙂

 6. Jo jo, uden den høje skat og staten, så ville udsvingene have været ENDNU højere!! Kan du ikke se det!!!?? 🙂

 7. Jeg har netop set en dokumentarfilm om Nordkorea og The Great Dear Leader Kim Jong-Il.
  Og da jeg læste Lars Eriks Skovgaards vås, tænkte jeg med det samme på NordKoreas propaganda maskine, som dagligt fylder Nordkoreanerne med sludder om, at det kun er staten, der kan sikre deres lykke og sikkerhed… Fuldstændig ubegrundet!!!

 8. Jeg har netop set en dokumentarfilm om Nordkorea og The Great Dear Leader Kim Jong-Il.
  Og da jeg læste Lars Eriks Skovgaards vås, tænkte jeg med det samme på NordKoreas propaganda maskine, som dagligt fylder Nordkoreanerne med sludder om, at det kun er staten, der kan sikre deres lykke og sikkerhed… Fuldstændig ubegrundet!!!

 9. Hej Jan
  Jeg kunne bare rigtig godt tænke mig at få lidt mere info på hvordan en stor offenlig sektor sikre en god økonomi. Det eneste jeg kan se er at hvis det offentlige pumper penge ud i samfundet så ender det bare med at give nogle arbejdspladser på kort sigt og noget mere inflation ellers kan jeg ikke se en gavnlig effekt. Den med vores skattesystem syntes jeg også er lidt mærkelig, jeg er med på progressiv skat, men syntes det er mærkeligt at hylde noget som sørger for at dem som tjener penge og derved har mulighed for at starte virksomheder op straffes hårdest.
  Mvh
  Bo Bangsgaard

 10. Hej Jan
  Jeg kunne bare rigtig godt tænke mig at få lidt mere info på hvordan en stor offenlig sektor sikre en god økonomi. Det eneste jeg kan se er at hvis det offentlige pumper penge ud i samfundet så ender det bare med at give nogle arbejdspladser på kort sigt og noget mere inflation ellers kan jeg ikke se en gavnlig effekt. Den med vores skattesystem syntes jeg også er lidt mærkelig, jeg er med på progressiv skat, men syntes det er mærkeligt at hylde noget som sørger for at dem som tjener penge og derved har mulighed for at starte virksomheder op straffes hårdest.
  Mvh
  Bo Bangsgaard

 11. @ Bangsgaard
  Det må du spørge Lars Erik om. Jeg vedkender mig ikke hans nonsens. Velkommen til Liberator.

 12. @ Bangsgaard
  Det må du spørge Lars Erik om. Jeg vedkender mig ikke hans nonsens. Velkommen til Liberator.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.