“Som socialdemokratisk sindede må vi tage os til vores respektive hoveder over den tilsyneladende permanente idéforladthed på den danske centrum-venstrefløj. Er Cevea virkelig alt, venstrefløjen har at byde på? ‘Bryder man rammerne’ ved at råbe op om trusler mod demokratiet, når en imam bliver kritiseret, og er det ‘innovativ politik’ at kalde Fogh en dårlig statsminister?” spørger Troels Heeger og Søren Villemoes.

Join the Conversation

27 Comments

 1. Keynes lever da i bedste velgående.
  Angående eugenik, som jeg lige måtte google, så kan du mene at det er dødt, men tankegangen i videnskabelig forstand er vel rigtig nok, eller hvad? Ok, der kan ganske rigtigt være nogle æhm…etiske problemstillinger, men det er så en anden ting.

 2. Keynes lever da i bedste velgående.
  Angående eugenik, som jeg lige måtte google, så kan du mene at det er dødt, men tankegangen i videnskabelig forstand er vel rigtig nok, eller hvad? Ok, der kan ganske rigtigt være nogle æhm…etiske problemstillinger, men det er så en anden ting.

 3. Keynes lever da i bedste velgående.
  Angående eugenik, som jeg lige måtte google, så kan du mene at det er dødt, men tankegangen i videnskabelig forstand er vel rigtig nok, eller hvad? Ok, der kan ganske rigtigt være nogle æhm…etiske problemstillinger, men det er så en anden ting.

 4. Cevea udtrykker Socialdemokratiets problem: de har ingen ideer. Det er bare en skam, at de ikke kan det sige det kort.

 5. Cevea udtrykker Socialdemokratiets problem: de har ingen ideer. Det er bare en skam, at de ikke kan det sige det kort.

 6. Cevea udtrykker Socialdemokratiets problem: de har ingen ideer. Det er bare en skam, at de ikke kan det sige det kort.

 7. Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke. Hans problem er at han kommer med en masse floskler, men er meget lidt konkret. Man kan ikke engang tage stilling til det han siger fordi at det er noget plidder pladder. Det er et stort problem når man ikke fatter hvad manden vil – andet end at han synes at det hele er noget lort.
  Når man så tænker på Martin Aagerup, som snakker så afdæmpet og forståeligt, så kan man kun konkludere at CEPOS er CEVEA overlegen.

 8. Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke. Hans problem er at han kommer med en masse floskler, men er meget lidt konkret. Man kan ikke engang tage stilling til det han siger fordi at det er noget plidder pladder. Det er et stort problem når man ikke fatter hvad manden vil – andet end at han synes at det hele er noget lort.
  Når man så tænker på Martin Aagerup, som snakker så afdæmpet og forståeligt, så kan man kun konkludere at CEPOS er CEVEA overlegen.

 9. Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke. Hans problem er at han kommer med en masse floskler, men er meget lidt konkret. Man kan ikke engang tage stilling til det han siger fordi at det er noget plidder pladder. Det er et stort problem når man ikke fatter hvad manden vil – andet end at han synes at det hele er noget lort.
  Når man så tænker på Martin Aagerup, som snakker så afdæmpet og forståeligt, så kan man kun konkludere at CEPOS er CEVEA overlegen.

 10. Skovgaard, jeg mener privatpersonen John Maynard Keynes – han var, såvidt jeg ved, formand for the British Eugenics Society. Han hørte ind under “co.”, da Hitler vel aflivede det omdømme som en “hæderlig” videnskab, som eugenik havde op til krigen (ifølge Wiki var fx Roosevelt, Churchill, H.G. Wells og altså også Keynes blandt fortalerne).
  Om der ligger rigtig videnskab bag det skal jeg absolut ikke kunne sige, for har ikke sat mig ind i det – men at forsøge at fremavle das Übermensch (via befolkningskontrol) er vel næppe ligefrem noget, der går fint i spænd med vores moral.

 11. Skovgaard, jeg mener privatpersonen John Maynard Keynes – han var, såvidt jeg ved, formand for the British Eugenics Society. Han hørte ind under “co.”, da Hitler vel aflivede det omdømme som en “hæderlig” videnskab, som eugenik havde op til krigen (ifølge Wiki var fx Roosevelt, Churchill, H.G. Wells og altså også Keynes blandt fortalerne).
  Om der ligger rigtig videnskab bag det skal jeg absolut ikke kunne sige, for har ikke sat mig ind i det – men at forsøge at fremavle das Übermensch (via befolkningskontrol) er vel næppe ligefrem noget, der går fint i spænd med vores moral.

 12. Jeg brugte ca 30 sekunder på wikki siden 🙂
  Som jeg forstår det så handler det om at lader man mennesker med arvelige sygdomme og defekter få børn, så degenererer menneskeracen. De “dårlige” gener gives videre. I rigtig gamle dage ville disse defekter ikke komme videre, men efter rigdom og velfærdsstat, så er det ingen hindring at man end ikke kan tage vare på sig selv.
  Det er en reel effekt, som jeg ser det. Som jeg også skriver er det etisk problematisk at forbyde visse mennesker at få børn. Og lidt mere abstrakt er det også etisk problematisk at lade dem.

 13. Jeg brugte ca 30 sekunder på wikki siden 🙂
  Som jeg forstår det så handler det om at lader man mennesker med arvelige sygdomme og defekter få børn, så degenererer menneskeracen. De “dårlige” gener gives videre. I rigtig gamle dage ville disse defekter ikke komme videre, men efter rigdom og velfærdsstat, så er det ingen hindring at man end ikke kan tage vare på sig selv.
  Det er en reel effekt, som jeg ser det. Som jeg også skriver er det etisk problematisk at forbyde visse mennesker at få børn. Og lidt mere abstrakt er det også etisk problematisk at lade dem.

 14. Jeg brugte ca 30 sekunder på wikki siden 🙂
  Som jeg forstår det så handler det om at lader man mennesker med arvelige sygdomme og defekter få børn, så degenererer menneskeracen. De “dårlige” gener gives videre. I rigtig gamle dage ville disse defekter ikke komme videre, men efter rigdom og velfærdsstat, så er det ingen hindring at man end ikke kan tage vare på sig selv.
  Det er en reel effekt, som jeg ser det. Som jeg også skriver er det etisk problematisk at forbyde visse mennesker at få børn. Og lidt mere abstrakt er det også etisk problematisk at lade dem.

 15. @Skovgaard
  “Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke.”
  Har du et link til den udsendelse? Jeg kan ikke selv finde den!

 16. @Skovgaard
  “Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke.”
  Har du et link til den udsendelse? Jeg kan ikke selv finde den!

 17. @Skovgaard
  “Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke.”
  Har du et link til den udsendelse? Jeg kan ikke selv finde den!

 18. @Skovgaard
  “Nu har jeg lige set det omtalte deadline afsnit hvor CEVEA direktøren er inde og snakke.”
  Har du et link til den udsendelse? Jeg kan ikke selv finde den!

 19. Nu kan jeg heller ikke finde det. De gemmer også kun 1 måned tilbage og det er ikke helt til at finde rundt i. Og sevlfølgelig kan man ikke downloade, men kun streame. Our tax kroners at work.

 20. Nu kan jeg heller ikke finde det. De gemmer også kun 1 måned tilbage og det er ikke helt til at finde rundt i. Og sevlfølgelig kan man ikke downloade, men kun streame. Our tax kroners at work.

 21. Nu kan jeg heller ikke finde det. De gemmer også kun 1 måned tilbage og det er ikke helt til at finde rundt i. Og sevlfølgelig kan man ikke downloade, men kun streame. Our tax kroners at work.

 22. Nu kan jeg heller ikke finde det. De gemmer også kun 1 måned tilbage og det er ikke helt til at finde rundt i. Og sevlfølgelig kan man ikke downloade, men kun streame. Our tax kroners at work.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.