Vi får altid, fra morgen til aften af DDR eller “Rotfunk” som tyskerne kalder den slags, tudet ørene fulde om, at statens hospitaler er bedre til det med omsorg, de varme hænder osv., osv. til det hænger én langt ud ad halsen.
Nå, nu kommer sandheden om al den omsorg op til overfladen. Det er løgn. Patienter og borgere er helt ude af sind. Varetagelsen af borgernes behov er overhovedet ikke et element i jobannoncen.
Region Hovedstaden søger 800 sygeplejersker og sosuer m. fl. Jobannoncen i Weekendavisen 15. maj 2009 på side 3 i 1. sektion lader en kvindelig ansøger sige:
” Tænk, hvis man både kunne få pension, ferie, barsel og orlov plus fleksibilitet.”
Den kvindelige personalechef svarer:
“Det kan du som vikar i hospitalernes og psykiatriens egne vikarkorps.”
Ansøgernes vigtigste ønsker skal være at holde fri og ferie på skatteydernes konto.
Tænk, hvis ansøgeren sagde:
” Tænk, hvis man kunne gøre noget godt for alle de patienter, så de blev raske i en fart i stedet for at dø på ventelisterne og så de syntes, vi behandlede dem godt.”
Næste gang, du kommer på hospitalet, ved du, hvorfor du får den behandling, du får. Du skal ikke undre dig.

Join the Conversation

22 Comments

 1. Amen!
  Jeg har selv fornyligt stiftet bekendtskab med service niveauet i det danske sundhedsvæsen. En person jeg kender, blev diagnosticeret med en form for “koncentrations besvær”, som let kunne behandles med medicin. Medicinen er dog en krasbørstig sag og kan have alvorlige bivirkninger, så den skal naturligvis følges af nøje tilsyn fra lægen der ordinerer den.
  I dette tilfælde blev lægen så desværre syg, hvilket kan ske for selv den bedste. Men resultatet blev at der INGEN opfølgning var, og at patienten udviklede alvorlige invaliderende symptomer i løbet af en lille måneds tid. Til slut, var indlæggelse en nædvendighed og så tænker man jo at alt er på sin plads. Men nej.
  Familie og venner, opdagede ofte, når de kom på besøg hen over forkost, at patienten ikke engang havde fået morgenmad endnu. Og vi taler om en invalideret person, der ikke kan bevæge sig rundt af sig selv. Personalet undskyldte sig, med at de havde travlt, men det hjælper jo ikke meget på den manglende morgenmad.
  Så ikke alene er “servicen” helt til grin. Sundhedsvæsnet spiller også en vigtig rolle i at gøre mennesker syge, når de ikke følger op på deres diagnoser. Og det er ikke første gang jeg har oplevet dette.
  Men pisse-tak Danmark fordi i tager så mange penge fra mig, at jeg ikke har råd til selv at købe mig (eller bidrage til) til ordentlige forhold for dem jeg holder af. Jeg vil vædde alt hvad jeg ejer på at jeg kunne få verdens-klasses behandling, for den del af min skat der er gået til vores super sundhedsvæsen.
  Men jeg er jo ikke flertallet, så jeg tager naturligvis fejl.

 2. Amen!
  Jeg har selv fornyligt stiftet bekendtskab med service niveauet i det danske sundhedsvæsen. En person jeg kender, blev diagnosticeret med en form for “koncentrations besvær”, som let kunne behandles med medicin. Medicinen er dog en krasbørstig sag og kan have alvorlige bivirkninger, så den skal naturligvis følges af nøje tilsyn fra lægen der ordinerer den.
  I dette tilfælde blev lægen så desværre syg, hvilket kan ske for selv den bedste. Men resultatet blev at der INGEN opfølgning var, og at patienten udviklede alvorlige invaliderende symptomer i løbet af en lille måneds tid. Til slut, var indlæggelse en nædvendighed og så tænker man jo at alt er på sin plads. Men nej.
  Familie og venner, opdagede ofte, når de kom på besøg hen over forkost, at patienten ikke engang havde fået morgenmad endnu. Og vi taler om en invalideret person, der ikke kan bevæge sig rundt af sig selv. Personalet undskyldte sig, med at de havde travlt, men det hjælper jo ikke meget på den manglende morgenmad.
  Så ikke alene er “servicen” helt til grin. Sundhedsvæsnet spiller også en vigtig rolle i at gøre mennesker syge, når de ikke følger op på deres diagnoser. Og det er ikke første gang jeg har oplevet dette.
  Men pisse-tak Danmark fordi i tager så mange penge fra mig, at jeg ikke har råd til selv at købe mig (eller bidrage til) til ordentlige forhold for dem jeg holder af. Jeg vil vædde alt hvad jeg ejer på at jeg kunne få verdens-klasses behandling, for den del af min skat der er gået til vores super sundhedsvæsen.
  Men jeg er jo ikke flertallet, så jeg tager naturligvis fejl.

 3. Der skal nu også være plads til at anerkende dem, der gør det godt – Onkologisk Afdeling på det tidligere Århus Kommune Hospital har fremragende sygeplejersker, der hjalp min familie og mig igennem en meget, meget hård uge.

 4. Der skal nu også være plads til at anerkende dem, der gør det godt – Onkologisk Afdeling på det tidligere Århus Kommune Hospital har fremragende sygeplejersker, der hjalp min familie og mig igennem en meget, meget hård uge.

 5. Selvfølgelig, Mander.
  Men da vi giver offentligt ansatte en fremragende betaling, verdens højeste, skal de naturligvis levere en fremragende behandling, verdens bedste. Alt andet end det ypperste er bedrageri mod civilbefolkningen.
  Der er stadigvæk 5.000 der bliver slået ihjel af hospitalspersonalet hvert år på regionssygehusene, siger sundhedsministeren, og 100.000 bliver syge af hospitalspersonalets sjusk og svineri.
  De 95.000, der overlever, ligger 10 dage ekstra på hospitalet, og de 1.000.000 sengedage svarer til det nye Skejby Hospitals totale kapacitet, når det engang er blevet udbygget for 7 Gkr til 40 hektar gulvareal. Det er 2 Rigshospitaler. Bulgarer og Marokkanere får bedre hospitalsbehandling.
  Iatrogene sygdomme er den 3. største dræber efter kræft og hjertekarsygdomme.

 6. Selvfølgelig, Mander.
  Men da vi giver offentligt ansatte en fremragende betaling, verdens højeste, skal de naturligvis levere en fremragende behandling, verdens bedste. Alt andet end det ypperste er bedrageri mod civilbefolkningen.
  Der er stadigvæk 5.000 der bliver slået ihjel af hospitalspersonalet hvert år på regionssygehusene, siger sundhedsministeren, og 100.000 bliver syge af hospitalspersonalets sjusk og svineri.
  De 95.000, der overlever, ligger 10 dage ekstra på hospitalet, og de 1.000.000 sengedage svarer til det nye Skejby Hospitals totale kapacitet, når det engang er blevet udbygget for 7 Gkr til 40 hektar gulvareal. Det er 2 Rigshospitaler. Bulgarer og Marokkanere får bedre hospitalsbehandling.
  Iatrogene sygdomme er den 3. største dræber efter kræft og hjertekarsygdomme.

 7. Jeg sagde heller ikke, at det var perfekt, eller generelt acceptabelt. Jeg vil bare ikke skære alle de ansatte over én kam, for man er ikke i tvivl, når man møder dem, der er der for patienternes (og de pårørendes) skyld.

 8. Jeg sagde heller ikke, at det var perfekt, eller generelt acceptabelt. Jeg vil bare ikke skære alle de ansatte over én kam, for man er ikke i tvivl, når man møder dem, der er der for patienternes (og de pårørendes) skyld.

 9. Du har ret igen, Mander. Der findes gode, ansvarlige og omsorgsfulde mennesker blandt hospitalspersonalet.
  Jeg anker i denne tråd dog over, at det lige netop ikke er de gode, der søges.
  Annoncen søger efter dem, der hellere vil holde fri på skatteydernes regning end at give en ansvarlig patientbehandling.
  Med de ansøgere til 800 vikarstillinger bliver sygehusbehandlingen om muligt værre.

 10. Du har ret igen, Mander. Der findes gode, ansvarlige og omsorgsfulde mennesker blandt hospitalspersonalet.
  Jeg anker i denne tråd dog over, at det lige netop ikke er de gode, der søges.
  Annoncen søger efter dem, der hellere vil holde fri på skatteydernes regning end at give en ansvarlig patientbehandling.
  Med de ansøgere til 800 vikarstillinger bliver sygehusbehandlingen om muligt værre.

 11. Ja, Jarlovs beretning giver i hvert fald stof til eftertanke, hvis man er til offentlige hospitaler. Problemet er desværre, at det er meget svært at komme over “amerikanske tilstande”-skjoldet, som bliver stillet op, hver gang samtalen falder på privatisering. Dét er den helt store udfordring, nemlig at forklare, hvorfor de svage ikke bliver tabt på gulvet, og hvorfor vi ikke kan stille os tilfredse med, at alle er på det såkaldte “B-hold”.

 12. Ja, Jarlovs beretning giver i hvert fald stof til eftertanke, hvis man er til offentlige hospitaler. Problemet er desværre, at det er meget svært at komme over “amerikanske tilstande”-skjoldet, som bliver stillet op, hver gang samtalen falder på privatisering. Dét er den helt store udfordring, nemlig at forklare, hvorfor de svage ikke bliver tabt på gulvet, og hvorfor vi ikke kan stille os tilfredse med, at alle er på det såkaldte “B-hold”.

 13. Jeg har absolut også haft positive forløb i sundhedsvæsnet. Ifm. med min søns fødsel havde vi et rigtigt godt forløb på riget. De er sgu top professionelle og omsorgsfulde på både svagerskabs og barsels afsnittet.
  Tilsynesladende fungerer det fint, når ikke er syg. Da min søn var 2,5 måner gammel måtta han en tur på hospitalet med meget høj feber og vi frygtede miningitis. Det var det i midlertid ikke og det hele gik i sigselv efter blot et par dage med antibiotika. Dog skulle medicinen lægges intravenøst, hvilket åbenbart er meget svært. Så min 2,5 måneder gamle søn blev stukket mange i hænder, arme, fødder, ben og tilsidst også i hovedet, fordi det var for svært for sygeplejersker, læger og andre tilfældige forsøgende at gøre det. Dette foregik stort set hver dag, fordi min søn selv fik hjævnligt hevet droppet ud – sygeplejerskerne glemte nemlig, trods gentagne reminders fra min kæreste og jeg, at pakke droppet ordentligt ind. Og det er fanme hårdt at være vidne til, som nybagt forældre.
  En dag var der ikke noget personale, der kunne stikke, så vi blev bedt om at køre et par etager ned til anæstesi-lægen. Han stak een gang og så sad den der. Vi var “hos ham” i under 5 minutter ialt. Iøvrigt var han midt i en telefon samtale, samtidig med at han stak.
  Så kan man spørge sigselv, hvorfor man ikke har sådanne folk til at stikke i børneafdelingerne… og alle andre afdelinger i det hele taget?

 14. Jeg har absolut også haft positive forløb i sundhedsvæsnet. Ifm. med min søns fødsel havde vi et rigtigt godt forløb på riget. De er sgu top professionelle og omsorgsfulde på både svagerskabs og barsels afsnittet.
  Tilsynesladende fungerer det fint, når ikke er syg. Da min søn var 2,5 måner gammel måtta han en tur på hospitalet med meget høj feber og vi frygtede miningitis. Det var det i midlertid ikke og det hele gik i sigselv efter blot et par dage med antibiotika. Dog skulle medicinen lægges intravenøst, hvilket åbenbart er meget svært. Så min 2,5 måneder gamle søn blev stukket mange i hænder, arme, fødder, ben og tilsidst også i hovedet, fordi det var for svært for sygeplejersker, læger og andre tilfældige forsøgende at gøre det. Dette foregik stort set hver dag, fordi min søn selv fik hjævnligt hevet droppet ud – sygeplejerskerne glemte nemlig, trods gentagne reminders fra min kæreste og jeg, at pakke droppet ordentligt ind. Og det er fanme hårdt at være vidne til, som nybagt forældre.
  En dag var der ikke noget personale, der kunne stikke, så vi blev bedt om at køre et par etager ned til anæstesi-lægen. Han stak een gang og så sad den der. Vi var “hos ham” i under 5 minutter ialt. Iøvrigt var han midt i en telefon samtale, samtidig med at han stak.
  Så kan man spørge sigselv, hvorfor man ikke har sådanne folk til at stikke i børneafdelingerne… og alle andre afdelinger i det hele taget?

 15. Hvem forventer at jobansøgere er altruister?
  Hvem forventer at nogen som helst er altruister?
  Dem der gør har end ikke taget et overfladisk kursus i liberal idehistorie.

 16. Hvem forventer at jobansøgere er altruister?
  Hvem forventer at nogen som helst er altruister?
  Dem der gør har end ikke taget et overfladisk kursus i liberal idehistorie.

 17. nu mener jeg jo helt bestemt, at dette vikarkorps er oprettet for at på sigt at spare penge. problemet ligger jo i at der under sygdom er brug for vikarer, de bliver hentet ved et privatfirma, som selvfølgelig skal tjene penge på det.. det dræner vel skatteydernes betalte kasser endnu mere, da det er meget dyrere. flere led skal tjene penge. men til gengæld har disse private vikarkorps også ganske fine frynsegoder for at kunne lokke folk til, så på den måde kan man jo sige at disse “umenneskelige” folk du referere til, er dem der søger over i disse private korps som en god liberal herre som dig vel går ind for. jeg kan på den anden side heller ikke forstå at du er så kritisk over at man lokker folk til med disse goder, da man som udgangspunkt vel går ud fra at disse ligesom alle andre mennesker har en professionel tilgang til sit arbejde.

 18. nu mener jeg jo helt bestemt, at dette vikarkorps er oprettet for at på sigt at spare penge. problemet ligger jo i at der under sygdom er brug for vikarer, de bliver hentet ved et privatfirma, som selvfølgelig skal tjene penge på det.. det dræner vel skatteydernes betalte kasser endnu mere, da det er meget dyrere. flere led skal tjene penge. men til gengæld har disse private vikarkorps også ganske fine frynsegoder for at kunne lokke folk til, så på den måde kan man jo sige at disse “umenneskelige” folk du referere til, er dem der søger over i disse private korps som en god liberal herre som dig vel går ind for. jeg kan på den anden side heller ikke forstå at du er så kritisk over at man lokker folk til med disse goder, da man som udgangspunkt vel går ud fra at disse ligesom alle andre mennesker har en professionel tilgang til sit arbejde.

 19. Hej, Carsten!
  Hvis du nu tørrer leverpostejen af dine hørebriller, kan du muligvis læse og måske endda fatte, at det er Region Hovedstaden, en af de ringeste dele af statsmagten, der – for at knuse de private vikarbureauer med skatteydernes penge – er i færd med at oprette et vikarbureau.
  Men slap bare af. Så meget er der ingen, der forvener af dig.

 20. Hej, Carsten!
  Hvis du nu tørrer leverpostejen af dine hørebriller, kan du muligvis læse og måske endda fatte, at det er Region Hovedstaden, en af de ringeste dele af statsmagten, der – for at knuse de private vikarbureauer med skatteydernes penge – er i færd med at oprette et vikarbureau.
  Men slap bare af. Så meget er der ingen, der forvener af dig.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.