Ungdomshusets advokat, Knud Foldschack ifølge Tanten:

”Politikerne og pressen bliver nødt til at holde hovedet koldt. Der er nogle unge som har lavet graffiti. Det er selvfølgelig ikke er sjovt for dem, det er gået ud over, men det er altså ikke værre end de personer, der hver eneste søndag laver ballade i forbindelse med fodboldkampe,”

Men, kære Knud, der er jo ikke nogen der forsvarer hooligans – det gør faktisk en forskel.

Join the Conversation

26 Comments

 1. Det er også bare samfundets skyld. Slemme, slemme samfund. De autonome udtrykker jo bare dem selv ekspressivt. Når de brænder butikker af, er det bare en symbolsk handling, hvor de siger fra over for patriarkalsamfundet som også bare er totalt strengt. Det er en enormt frigørende handling.

 2. Det er også bare samfundets skyld. Slemme, slemme samfund. De autonome udtrykker jo bare dem selv ekspressivt. Når de brænder butikker af, er det bare en symbolsk handling, hvor de siger fra over for patriarkalsamfundet som også bare er totalt strengt. Det er en enormt frigørende handling.

 3. Det mærkelige ved det hele er, at vi fodboldfans bliver alle anset som værennde forbrydere.
  Der er blevet oprettet et hooliganregister (der selvfølgelig ikke virker) og så benytter politiet sig ofte gerne af præventive anholdelser.
  Hvorfor gør de ikke det med de autonome?

 4. Det mærkelige ved det hele er, at vi fodboldfans bliver alle anset som værennde forbrydere.
  Der er blevet oprettet et hooliganregister (der selvfølgelig ikke virker) og så benytter politiet sig ofte gerne af præventive anholdelser.
  Hvorfor gør de ikke det med de autonome?

 5. Det er jo ikke, fordi at jeg ønsker, at politiet begynder at benytte sig (endnu) mere af præventive anholdelser, da de er et kæmpe overgreb imod individet. Jeg er selv røget med ind, og jeg fik hverken refunderet bussen (jeg ikke kunne nå) eller kampen (jeg missede) – Uden at jeg havde gjort noget.
  Jeg undrer mig blot over, hvordan der kan være denne forskel. Det ligger vel nok i, at en stor del af Danmarks befolkning har en form for medlidenhed med de autonome, hvor vi fodboldfans blot er nogle psykopater (?).

 6. Det er jo ikke, fordi at jeg ønsker, at politiet begynder at benytte sig (endnu) mere af præventive anholdelser, da de er et kæmpe overgreb imod individet. Jeg er selv røget med ind, og jeg fik hverken refunderet bussen (jeg ikke kunne nå) eller kampen (jeg missede) – Uden at jeg havde gjort noget.
  Jeg undrer mig blot over, hvordan der kan være denne forskel. Det ligger vel nok i, at en stor del af Danmarks befolkning har en form for medlidenhed med de autonome, hvor vi fodboldfans blot er nogle psykopater (?).

 7. Det kan også være praktiske forhold, der gør sig gældende. Fodboldfans er mere uniformerede, og dermed lette at snuppe nogle stykker af. Jeg var selv tilstede i Ungdomshuset den pågældende aften, så jeg så, at i hvert fald en stor del af de sortklædte ungdomshus-brugere med metal i ansigtet, IKKE var i Hyskenstræde, men til punk-fest på Dortheavej.
  På videorne af urolighederne ligner forsamlingen en ganske massiv mængde almindelige club kids.

 8. Det kan også være praktiske forhold, der gør sig gældende. Fodboldfans er mere uniformerede, og dermed lette at snuppe nogle stykker af. Jeg var selv tilstede i Ungdomshuset den pågældende aften, så jeg så, at i hvert fald en stor del af de sortklædte ungdomshus-brugere med metal i ansigtet, IKKE var i Hyskenstræde, men til punk-fest på Dortheavej.
  På videorne af urolighederne ligner forsamlingen en ganske massiv mængde almindelige club kids.

 9. Info, når de præventive anholdelser sker ved fodboldkampe, er det også ofte en blandet masse. Det er hovedsagligt casuals, men der er også almindelige fans med busserne.
  Det er vel ikke identitet, der skal gøre sig gældende.
  Loven skal vel bruges, hvis politiet mener at de kan præventivt kan stoppe en mulig “forbrydelse”. Om folk er fra Ungdomshuset eller en blandet masse almindelige unge, er vel fuldstændigt ligegyldigt i denne sammenhæng?
  Jeg frygter blot den dag, hvor jeg står og skal til at hæve penge i banken, og hollændervognen bliver kastet op ved siden af mig, med 10 kampklædte “pigs” der mener at jeg er en mulig trussel, idet jeg måske ville begå bankrøveri.
  Hvad pokker, jeg får nok en lille notits om det i Sjællandske Bladet på side 10, og så vil der ikke blive spurgt mere ind til det.

 10. Info, når de præventive anholdelser sker ved fodboldkampe, er det også ofte en blandet masse. Det er hovedsagligt casuals, men der er også almindelige fans med busserne.
  Det er vel ikke identitet, der skal gøre sig gældende.
  Loven skal vel bruges, hvis politiet mener at de kan præventivt kan stoppe en mulig “forbrydelse”. Om folk er fra Ungdomshuset eller en blandet masse almindelige unge, er vel fuldstændigt ligegyldigt i denne sammenhæng?
  Jeg frygter blot den dag, hvor jeg står og skal til at hæve penge i banken, og hollændervognen bliver kastet op ved siden af mig, med 10 kampklædte “pigs” der mener at jeg er en mulig trussel, idet jeg måske ville begå bankrøveri.
  Hvad pokker, jeg får nok en lille notits om det i Sjællandske Bladet på side 10, og så vil der ikke blive spurgt mere ind til det.

 11. Info, når de præventive anholdelser sker ved fodboldkampe, er det også ofte en blandet masse. Det er hovedsagligt casuals, men der er også almindelige fans med busserne.
  Det er vel ikke identitet, der skal gøre sig gældende.
  Loven skal vel bruges, hvis politiet mener at de kan præventivt kan stoppe en mulig “forbrydelse”. Om folk er fra Ungdomshuset eller en blandet masse almindelige unge, er vel fuldstændigt ligegyldigt i denne sammenhæng?
  Jeg frygter blot den dag, hvor jeg står og skal til at hæve penge i banken, og hollændervognen bliver kastet op ved siden af mig, med 10 kampklædte “pigs” der mener at jeg er en mulig trussel, idet jeg måske ville begå bankrøveri.
  Hvad pokker, jeg får nok en lille notits om det i Sjællandske Bladet på side 10, og så vil der ikke blive spurgt mere ind til det.

 12. Nej, identitet skal naturligvis ikke gøre sig gældende. I praksis kan jeg bare ikke forestille mig, at den ikke gør det, især når anholdelsen er præventiv. Hvis politiet står overfor en gruppe punkere i sort tøj fra Ungdomshuset eller en bunke tilfældige unge, der ikke har nogen særlig fællestræk, så ville de formodentlig være mere tilbøjelige til at forvente ballade i det ene tilfælde end det andet.

 13. Nej, identitet skal naturligvis ikke gøre sig gældende. I praksis kan jeg bare ikke forestille mig, at den ikke gør det, især når anholdelsen er præventiv. Hvis politiet står overfor en gruppe punkere i sort tøj fra Ungdomshuset eller en bunke tilfældige unge, der ikke har nogen særlig fællestræk, så ville de formodentlig være mere tilbøjelige til at forvente ballade i det ene tilfælde end det andet.

 14. Ja, men der kommer loven vel også til kort, i det man har større tilbøjelighed til at bruge loven over for visse grupper frem for andre.
  Men spontant opståede grupper under demostrationer kan vel også gå amok. Politiet skulle have taget bestik af situationen i weekenden. Det gjorde de ikke.
  Tilgengæld er de hurtigt ude med riven imod os fodboldfans, på trods af at problemerne er at mindre karakter og sker ikke lige så tit (sammenlignet med hvor tit man er samlet!).

 15. Ja, men der kommer loven vel også til kort, i det man har større tilbøjelighed til at bruge loven over for visse grupper frem for andre.
  Men spontant opståede grupper under demostrationer kan vel også gå amok. Politiet skulle have taget bestik af situationen i weekenden. Det gjorde de ikke.
  Tilgengæld er de hurtigt ude med riven imod os fodboldfans, på trods af at problemerne er at mindre karakter og sker ikke lige så tit (sammenlignet med hvor tit man er samlet!).

 16. Foldschack ville sikkert omgående lægge sag an ved menneskerrettighedsdomstolen hvis man foretog præventive anholdelser af de autonome.
  Du må få dig en advokat Jesper.

 17. Foldschack ville sikkert omgående lægge sag an ved menneskerrettighedsdomstolen hvis man foretog præventive anholdelser af de autonome.
  Du må få dig en advokat Jesper.

 18. Kjeld, jeg tvivler på, at en advokat vil kunne gøre den store forskel, da det er politiet selv, der skal undersøge, om politiet har handlet forsvarligt.
  Lidt lige som sagen i Parken, hvor mange Malmö IF fans (mener jeg) blev slået hæmningsløst med stave af politiet. Alt sammen fanget på video. Hvad skete der med politiet? Ja, du kan vel nok selv gætte svaret.

 19. Kjeld, jeg tvivler på, at en advokat vil kunne gøre den store forskel, da det er politiet selv, der skal undersøge, om politiet har handlet forsvarligt.
  Lidt lige som sagen i Parken, hvor mange Malmö IF fans (mener jeg) blev slået hæmningsløst med stave af politiet. Alt sammen fanget på video. Hvad skete der med politiet? Ja, du kan vel nok selv gætte svaret.

 20. Netop, hvornår får vi et hooliganregister og præventive anholdelser af de autonome???

 21. Netop, hvornår får vi et hooliganregister og præventive anholdelser af de autonome???

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.